Pakkala-Tammisto-alueella on käynnissä liikenneanalyysien pilotointi

Vantaan kaupunki kokeilee uusia automatisoituja menetelmiä liikennettä koskevien tietojen keräämiseksi ja analysoimiseksi.

Pilottihankkeiden avulla halutaan selvittää eri menetelmien soveltuvuutta Vantaalle. Pidemmän aikavälin tavoitteena on, että koko kaupungin liikenteestä olisi mahdollista saada tietoa liikennesuunnittelun tueksi jollain kokeilluista menetelmistä. Kaupungin tavoitteena on tarjota sujuvaa liikkumista. Sen toteuttaminen on sitä helpompaa, mitä enemmän liikennetietoa on käytettävissä.

Pilottihankkeissa selvitetään Pakkala-Tammisto-alueen nykyisiä liikennemääriä sekä alueen ruuhkien kehittymistä. Lisäksi halutaan selvittää, mistä ihmiset tulevat tutkittavalle alueelle ja miten he liikkuvat alueen sisällä.

Testattavana on neljä erilaista menetelmää. Kaksi menetelmää perustuu kameroiden kuvaaman liikennevirran analysointiin ja yksi menetelmä analysoi kaupallista GPS-dataa.

Neljäs menetelmä on matkapuhelimeen ladattava sovellus, joka tallentaa käyttäjän liikkumista. Sovellus on ladattavissa tammikuun ajan ja sen voi ladata kuka tahansa alueella käyvä – asukas, työntekijä tai shoppailija. Sovellus sopii sekä kävellen, pyörällä, autolla että joukkoliikenteellä liikkuville. Sovelluksen käyttäjät saavat arvion liikkumisensa hiilijalanjäljestä.

Sovellus toimii Android-käyttöjärjestelmillä ja on ladattavissa tammikuun 2017 ajan. Sovellus ei kerää yksilöiviä henkilötietoja ja sen pyytämiä yhteystietoja käytetään vain arvonnassa.

Sovelluksen voi ladata osoitteessa https://is.gd/vantaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.