Pääosa Asematiestä on muutettu kävelykaduksi

kuvituskuva

Tikkurilan Asematien remontin ensimmäinen vaihe valmistui marraskuun lopulla.

Katuosuus kaupungintalon edustalta, Galleria K:n kulmalta Vehkapolulle saakka on nyt rakennettu kävelykaduksi. Myös myöhemmin rakennettavan Vehkapolun ja Ratatien välinen osuus on liikennemerkein osoitettu kävelykaduksi.

Kävelykaduksi muuttumisen myötä ajoneuvojen läpiajo ja pysäköinti on kielletty koko Asematien matkalla, tiedottaa Vantaan kaupunki.

– Tästä ovat merkkinä kävelykatua kuvaavat liikennemerkit. Välttämätön tonteille ajo ja huoltoajo on sallittua, ja ajo tapahtuu yksisuuntaisena Kielotieltä Ratatielle.

Kaupungintalon edustalla kävelijöitä ja pyöräilijöitä varten kadulle on rakennettu molemmin puolin leveät, kivetyt alueet, ja kadun keskelle välttämätöntä ajoneuvoliikennettä varten asfaltoitu kaista. Kävely ja pyöräily on mahdollista kadulla koko leveydellä.

Koko Asematien muuttaminen kävelykaduksi tapahtuu vaiheittain.

Asematien itäpään eli Vehkapolun ja Ratatien väliltä kadunvarsipysäköintipaikat poistuivat käytöstä viime kesänä.

Katu rakennetaan uudestaan myöhemmin, kauppakeskus Tikkurin korttelin muutosten yhteydessä. Korttelissa on käynnissä asemakaavamuutos, jolla kaavoitetaan asuntoja, palveluita sekä liike- ja toimitiloja. Myös aivan kadun läntisin, Kielotiehen liittyvä osuus uudistuu myöhemmin ratikan rakentamisen myötä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.