Myyrmäen lähiösalilla yritetään ehkäistä nuorten väkivaltarikollisuutta

Lähiösalilla nuori voi käydä valmentajien kanssa luottamuksellisia keskusteluja ja saada sparrausta myös arjenhallintaan ja opiskeluun liittyvissä asioissa.

Sosiaalialan järjestö HelsinkiMissio on avannut Isomyyrin kauppakeskuksessa Myyrmäessä lähiösalin, joka on suunnattu nuorille, jotka ovat ajautumassa rikollisiin jengeihin, oireilevat väkivaltarikoksilla, ovat kiinnittyneet vakavaan rikolliseen toimintaan tai haluavat irtautua rikollismaailman vaikutuspiiristä.

Tavoitteena on ehkäistä nuorten jengiytymistä ja väkivaltaista käytöstä. Työ pohjautuu HelsinkiMissiossa kehitettyyn väkivallasta irtautumisen Aggredi-menetelmään.

Lähiösalilla 13–29-vuotias nuori saa valmennusta eri kamppailulajeihin ja keskusteluapua tuekseen.

– Lähiösalilla nuori voi käydä valmentajien kanssa luottamuksellisia keskusteluja ja saada sparrausta myös arjenhallintaan ja opiskeluun liittyvissä asioissa. Toiminta on maksutonta, eikä edellytä lähetettä. Nuori voi ottaa itse yhteyttä tai hänet voi kuka tahansa ohjata tapaamaan lähiösalin valmentajia, tiedotti HelsinkiMissio.

Järjestön mukaan alle 17-vuotiaiden tekemät väkivaltarikokset ovat Vantaalla lisääntyneet ja erityisesti alle 17-vuotiaiden ryöstörikosten lukumäärä on korkeammalla kuin muissa suurissa kaupungeissa.

Myyrmäen lähiösalin toimintaa on suunniteltu alusta asti yhdessä kaupungin nuorisopalveluiden kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.