Meidän Martsaria on toteutettu tohinalla

Kuvituskuva

Martinlaaksoon on kevään ja kesän aikana toteutettu asukkaiden syksyllä 2020 osallistuvassa budjetoinnissa ideoimia ja voittoon äänestämiä toimia alueen kehittämiseksi.

Meidän Martsari -hankkeessa asukkaat saivat päättää, miten alueella käytetään 50 000 euroa. Äänestyksen perusteella rahat jakautuivat yhteensä 11 eri kohteeseen, joista useat liittyvät istutuksiin ja muihin viheralueisiin.

Vantaan kaupungin tiedotteen mukaan Jokiuomanpuistoon kylvettiin keväällä ötökkäystävällisiä kukkaniittylaikkuja. Mukana on sekä yksivuotisia kasveja, jotka kukkivat loppukesästä, että monivuotisia kasveja, jotka kukkivat tulevina vuosina.

– Kivimäenpuiston ja Kivimäentien sekä Martinkyläntien ja Laajavuorentien risteysalueille on istutettu kirsikkapuiden ryhmiä. Puuryhmien alle tehtiin samalla kasvualustat mahdollisesti syksyllä istutettaville kukkasipuleille. Kivimäenpuistoon on alkukesän aikana asennettu myös piknikryhmä.

Martinlaakson linja-autoterminaalin alueelle sekä Martinlaaksonpolulle ja Raappavuorenpolulle on tuotu kesäkuussa kesäkukkalaatikoita. Viljelylaatikoita löytyy puolestaan Kiskanpuistosta. Viljelylaatikot arvottiin keväällä kiinnostuksensa ilmoittaneiden asukkaiden käyttöön kesän 2021 ajaksi.

Osallistuvan budjetoinnin myötä Martinlaaksossa on järjestetty kesäkuussa puistojoogaa. Jooga jatkuu Kivimäenpuiston nurmialueella (Koivikkotie 6) elokuussa 2.8.-30.8. maanantaisin kello 16-17.

Äänestyksessä voitti myös useita ympäristön siisteyteen liittyneitä asukkaiden ideoita. Laajavuoren kalliot siivottiin kertaalleen alkukesästä, ja vilkkaille kulkureiteille ja puistoihin asennetaan roska-astioita loppukesästä tai syksyllä. Sosiaali- ja terveysaseman lähistölle tullaan asentamaan vaarallisten jätteiden roska-astia, johon voi laittaa huumeruiskuja ja -neuloja. Ostarin- ja asemanseudulle tehdään puolestaan tehopesu vielä kesäkauden aikana, kaupunki tiedotti heinäkuun alussa.

Myös Hakunilassa on meneillään toteutusvaiheessa oleva osallistuvan budjetoinnin hanke. Hakunilan asukkaat valitsivat Meidän Hakunila -hankkeen äänestyksessä syksyllä 2020 Hakunilaan toteutettavaksi frisbeegolfradan, valaistuksen parantamisen sekä lenkkipolun opasteiden uusimisen. Hakunilan osallistuvan budjetoinnin kohteet toteutetaan loppukesän ja syksyn aikana, ja niistä Vantaa tiedottaa tarkemmin myöhemmin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.