Maahanmuuttajien osaamiskeskus perustetaan Tikkurilan Lummetielle

Kuvituskuva

Maahanmuuttajien osaamiskeskus sijoitetaan Tikkurilan Lummetie 2:een. Vantaan kaupunginhallitus päätti asiasta 28. tammikuuta.

Toimitilat omistaa Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja ne ovat tällä hetkellä tyhjillään. Samaan kerrokseen on suunniteltu tiloja myös Vantaan Nicehearts ry:lle ja kaupungin ylläpitämälle asukastilalle. Lummetien asukastila korvaa Silkinportin asukastilan.

Vantaan kaupunki ryhtyi etsimään tiloja maahanmuuttajien osaamiskeskukselle valtion myönnettyä erityisavustuksen osaamiskeskustoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen. Työ- ja elinkeinoministeriön avustus on 490 000 euroa ja se on myönnetty vuoden 2019 loppuun.

Projektissa työskentelee kymmenen kaupungin ja kaksi TE-toimiston projektityöntekijää. Osaamiskeskuksen tiloissa on mahdollisuus ottaa vastaan asiakkaita ja järjestää ryhmätoimintaa.

Vantaan osaamiskeskuksen tavoitteena on maahanmuuttajien työllisyyden parantaminen. Palvelujen avulla työtä vailla oleva henkilö voi lisätä kieli- ja ammattiosaamistaan sekä kehittää työelämävalmiuksiaan. Lisäksi yrityksillä on mahdollisuus saada työvoimaa.

− Osaamiskeskus on kaivattu lisä Vantaan maahanmuuttajien palveluihin, sillä vieraskielisten osuus Vantaan väestöstä on nyt 18 prosenttia. Yli puolella heistä ei ole perusasteen jälkeistä tutkintoa ja Vantaan työttömistä työnhakijoista vieraskielisiä on kolmannes, työllisyyspalveluiden johtaja Timo Saari kertoo.

Uutta Vantaan mallissa on matala kynnys ohjautua palveluihin myös ilman TE-toimiston lähetettä. Osaamiskeskus toteutetaan verkostomaisesti ja moniammatillisesti. Toiminnasta vastaavat kaupungin työllisyyspalvelut sekä nuoriso- ja aikuiskoulutus. Lisäksi mukana on oppilaitoksia, alueen työnantajia, järjestöjä, TE-toimisto sekä erilaisia hankkeita.

Osaamiskeskuksessa asiakas ohjataan koulutukseen, työhön tai muihin soveltuviin palveluihin. Työllistymistä edistetään muun muassa uravalmennuksella sekä työelämä- ja työnhakutaitoja kehittämällä. Koulutukseen liittyviä palveluita tuottavat Vantaalla aikuisopisto ja ammattiopisto Varia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.