Korson Lumon lukioon alin sisäänpääsyraja Vantaalla

Kevään 2019 yhteishaun tulokset ovat valmistuneet. Vantaan kaupungin lukioista ja Vantaan ammattiopisto Variasta sai opiskelupaikan yhteensä 2 066 hakijaa.

Vantaan lukiot kiinnostivat nuoria. Vantaan suomen- ja ruotsinkielisiin lukioihin valittiin yhteensä 1 214 nuorta. Korkein arvosana vaadittiin Sotungin lukioon, jossa alin hyväksytty keskiarvo oli 8,33. Suomenkielisten lukioiden alin hyväksytty keskiarvoraja, 7,58 vaadittiin Lumon lukioon.

Kaikki alimpaan keskiarvorajaan yltäneet hakijat eivät välttämättä mahtuneet hakemaansa lukioon, koska lukuaineiden keskiarvon lisäksi huomioon on otettu hakutoivejärjestys ja sen jälkeen kaikkien aineiden keskiarvo.

Vantaan ammattiopisto Variaan valittiin yhteensä 852 opiskelijaa. Eniten opiskelijoita valittiin sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (129), sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkintoon (100) sekä logistiikan perustutkintoon (80).

Eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli lentokoneasentajan perustutkinnossa (10 aloituspaikkaa, 244 hakijaa) ja sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnossa (100 aloituspaikkaa, 628 hakijaa).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.