Korson keskustaan laaditaan kaavarunko

Näkymä Korson keskustassa joulukuussa 2022. Kuva: Jani Jakonen

Korson keskustan alueelle laaditaan kaavarunko, jonka pohjalta aluetta suunnitellaan tulevina vuosina.

Kaavarunko on suunnitelma, jossa hahmotellaan, minne ja kuinka paljon alueelle rakennetaan uusia asuntoja, liiketiloja, julkisia palveluita, puistoalueita ja uusia kulkuväyliä, sekä miten pysäköinti alueella järjestetään.

Korson keskustaa halutaan laajentaa nykyisen keskustan itä- ja eteläpuolelle, ja nykyiseen keskustaan halutaan rakentaa lisää. Korson ydinkeskustasta suunnitellaan kävelykeskustaa.

Suunnittelu koskee aluetta, joka ulottuu etelässä Kulomäentiehen, lännessä Ankkapuistoon, pohjoisessa Leppäkorven kouluun ja idässä Otavatiehen.

Vantaan kaupunki haluaa asukkaiden kertovan toiveitaan alueen kehittämiseksi verkkokyselyssä, joka on auki 13. tammikuuta 2023 saakka.

– Kyselyssä voi kertoa kantansa asuinrakentamisen, liikkumisen, palvelutarjonnan ja viheralueiden kehittämiseen. Kantaa voi ottaa esimerkiksi siihen, minne haluaisi sijoitettavan viheralueita, ja millaisia viheralueita pitää tärkeimpinä – lähiliikuntapaikkoja, koirapuistoja, mahdollisuutta kaupunkiviljelyyn vai jotain muuta? Entä millaisia palveluita alueelle toivoisi? kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Mielipiteiden lisäksi kyselyssä kysytään myös nykypäivän tilanteesta ja tottumuksista: millä alueilla Korsossa viihtyy, mitä kulkureittejä käyttää eniten, ja missä määrin käyttää paikallisia palveluita.

Kaavarunko ei ole lainvoimainen asiakirja, eikä sen perusteella voida vielä rakentaa mitään.

Varsinaiset lainvoimaiset kaavoituspäätökset tehdään myöhemmin, alueelle laadittavissa useissa asemakaavoissa. Asemakaavoja laaditaan jatkossa kaavarungon suunnitelmia hyödyntäen.

Suunnitelmia Korson kehittämiseksi on tehty aiemminkin, mutta suunnitelmat ovat toteutuneet vain osin. Esimerkiksi Ankkapuistoa on kehitetty. Nyt tehtävässä kaavarunkosuunnitelmassa etsitään uutta ratkaisua, jonka laatimisessa hyödynnetään aiemmista kehitysprojekteista saatuja kokemuksia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.