Näyttämö täyttyy rakkaustarinoista: ”Vantaalainen rakkaus on suoraa ja rehellistä”

Jenni Kokander ohjaa Tikkurilan Teatterissa Suurin niistä on Vantaa -nimisen esityksen, joka paneutuu siihen millaista on Vantaalla koettu rakkaus.

Rakkaus on jotain, mikä koskettaa kaikkia. Tikkurilan Teatterissa onkin nähtävillä Suurin niistä on Vantaa -niminen esitys, joka paneutuu siihen millaista on Vantaalla koettu rakkaus. Ajatus esitystä varten keksittiin Vantaan kaupunginmuseon Tunteiden kiitotiellä -näyttelyyn kerättyjen vantaalaisten rakkaustarinoiden pohjalta. Ohjaajaksi pyydettiin näyttelijäkin tunnettua Jenni Kokanderia. Kauaa hänen ei omaa vastaustaan tarvinnut pohtia.

– Lähdin innolla ohjaamaan näyttämölle tositarinoita rakkaudesta, Kokander kuvailee iloisesti.

Ensimmäiseksi näyttelijät ja ohjaaja valitsivat museon näyttelystä tarinoita, jotka herättivät heissä eniten kipinöitä.

– Sen lisäksi olemme jakaneet toisillemme omia tarinoitamme ja näyttämöllistäneet niitä. Olemme hakeneet sellaista näyttämöllistä ilmaisua, joka ei olisi niinkään näyttelemistä, vaan tarinoiden elämistä ja kokemista niiden kertomisen kautta. Näyttelijät ovat heittäytyneet juttuun ja jakaneet avoimesti omia tarinoitaan rakkaudesta ja kipeistäkin asioista, Jenni kuvailee näytelmän tekoprosessia.

– Mukana on myös oikeita deitti-ilmoituksia ja kommenttiketjuja netistä. Isossa osassa ovat työryhmän omat vantaalaiset rakkaustarinat. Emme kuitenkaan ole tehneet psykodraamaa: kukaan ei kerro näyttämöllä omaa tarinaansa, vaan pysyttelemme näyttämöllisen ilmaisun puolella, Kokander jatkaa.

Feikkaus ei kuulu vantaalaiseen rakkauteen

Jokainen kokee rakkauden hieman eri tavalla, mutta jotain yhteistä Vantaalla koetussa rakkaudessa näyttäisi olevan.

– Yksi jaettu kokemus tuntuu olevan se, että vantaalainen rakkaus on suoraa ja rehellistä. Siihen ei kuulu feikkaus, kuten yhdessä museolta lainatuista tarinoista todetaan, Jenni kertoo.

Kokander on syntynyt Vantaalla, mutta kertoo kokevansa näytelmän myötä kuin ensirakkauden kaupunkia kohtaan.

– Tämän esityksen tekemisen myötä olen nähnyt Vantaan yhtäkkiä aivan uusin silmin, Kokander kertoo.

Ohjaaja kertoo esityksessä olevan isoja, pieniä, liikuttavia, hurjia, kauniita ja huvittavia tositarinoita rakkaudesta. Näistä tarinoista pääsee nauttimaan Kulttuurikeskus Vernissassa 3.11.-2.12.2017.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.