41-sivuinen selvitys ei riittänyt – maksullinen pysäköinti voi vielä peruuntua Korsossa

Tekninen lautakunta ei pystynyt kokouksessaan 11.10. päättämään kiisteltyä esitystä maksullisen pysäköinnin järjestämisestä keskusta-alueille, vaikka periaate pysäköinnin maksullisuudesta Vantaan kaupunkikeskustojen sekä asemien ympäristöjen katu- ja torialueilla sekä kaupungin hallinnoimilla liityntä- ym. pysäköintialueilla hyväksyttiin kaupunginhallituksessa Vantaan liikennepoliittisen ohjelman yhteydessä jo viime maaliskuussa.

Tekninen lautakunta haluaa lisäselvennyksiä maksullisen pysäköinnin kustannuksista ja tarkennuksia järjestelmään siirtymisellä saavutettavista hyödyistä, vaikka lautakunnan käytössä oli jo 41 sivuinen selvitys asiasta. Käsittelyä jatkettaneen lautakunnan marraskuun kokouksessa.

Teknisen lautakunnan päätettävänä oli maksullisuuteen siirtymiseen liittyvät tarkemmat periaatteet. Lautakunnalle esitetään muun muassa, että:

· Pysäköinnin maksullisuus aloitetaan syksyllä 2017 keskeisimmistä alueista (Tikkurila, Myyrmäki, Kivistö) edeten muille keskusta-aluille (Koivukylä, Korso ja Martinlaakso) seuraavan 2 – 5 vuoden sisällä.

· Pysäköinnin ensimmäinen 30 min. on maksutonta. Sen jälkeen pysäköintimaksut ovat keskeisimmillä paikoilla 2 €/h ja muilla paikoilla 1 €/h.

· Maksullisuus on voimassa pääsääntöisesti arkisin klo 7 – 19 ja lauantaisin klo 8 – 14.

· Pysäköintimaksut on tarkoitus kerätä pääasiassa mobiilisti. Mikäli pelkkä mobiilimaksaminen osoittautuu ongelmalliseksi, voi kaupunki hankkia yksittäisiä maksuautomaatteja.

· Maksulliseen lyhytaikaisen asiointipysäköintiin suositellaan siirryttävän myös kaupungin omistamissa kiinteistöissä, pois lukien koulujen ja päiväkotien pihat.

Lisäksi liityntäpysäköinnin osalta esitetään, että se tulee olemaan maksullista Kehä III:n sisäpuolisilla alueilla (Myyrmäki, Kaivoksela Martinlaakso, ja Vantaankoski) sekä Tikkurilassa. Kehä III:n ulkopuolella maksuton liityntäpysäköinti edellyttäisi HSL:n matkakortilla tunnistautumista ja vastaavasti Kehä III:n sisäpuolella matkakortilla tunnistautumisen lisäksi perittäisiin maksua seuraavasti:

· Kehä III:n sisäpuolella ja Tikkurilassa liityntäpysäköinnin pysäköintitaksa HSL:n matkakortilla on 1 €/alle 12 h pysäköinti ja sen jälkeen yhteensä 3 € (alle 24 h). Ilman HSL:n matkakorttia hinta on 10 €/pysäköintitapahtuma (alle 24 h).

· Kehä III:n ulkopuolella liityntäpysäköinti HSL:n matkakortilla on ensimmäiset 12 h ilmaista, jonka jälkeen pysäköinnistä peritään 2 € (alle 24 h). Ilman matkakorttia pysäköinti maksaa 5 €/pysäköintitapahtuma (max. 24 h).

· Alle 30 min. saattopysäköinti on ilmaista.

Kuvassa pysäköinnin maksualueen rajaus Korsossa (oranssialue) ja mahdollisen seuraavan vaiheen laajentumisalue (=Valossa esitetty keskusta-alueen raja katkoviivalla). Aluerajaukset ja paikkamäärät tarkentuvat edelleen seuraavassa suunnitteluvaiheessa.

Ehdotukset maksualueiksi ja maksualueet kartalla löytyvät laajemmin Vantaan pysäköinnin maksamisselvityksestä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.