Ankkabarock-festivaali täytti viisi vuotta

Ankkabarock-festivaalia juhlittiin Korson kirkossa tänä vuonna jo viidettä kertaa. Ankkabarock syntyi vuonna 2016 Korson kirkon cembalon ympärille. Nimeensä festivaali on saanut vaikutteita korsolaisesta Ankkarock-festarista sekä keskeisestä korsolaisesta maamerkistä, Ankkapuistosta.

– Korson seurakunnan kanttorit haluavat ylläpitää korkealaatuisen klassisen musiikin esittämistä järjestämällä vuosittain tasokkaita konsertteja kirkossa. Akustiikaltaan upea kirkkosali tuo parhaat puolet esiin luonnonmateriaaleista valmistetuista, herkkä-äänisistä soittimista. Barokkibuumi ei ole hävinnyt vaan jatkuu edelleen vahvana Suomessa, toteaa festivaalia järjestävän Korson seurakunnan kanttori Airi Saloniemi.

Päätöskonsertissa Vantaan kanttorien kuoro

Tämänvuotisen festivaalin päätöskonsertissa Vantaan kanttorien kuoro täytti hyväakustisen Korson kirkon barokkimusiikilla niin, että jokainen kuulija onnitteli itseään, kun oli tullut kuulolle.

Kuoron kanssa yhteispelissä soi Ensemble Nylandia Matias Häkkisen johdolla. ”Tämä oli täysipainoista korvausta monelle peruuntuneelle barokkikonsertille”, sanoi muuan osallistuja.

Kirkko oli täysi, mutta on se edelleen erikoista olla tilanteissa, joissa tuolit on järjestetty metrin päähän toisistaan.

Sirkku Kivistö

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.