Jippu ja Jukka Leppilampi Myyrmäessä Syyrian tueksi 24.10.

Myyrmäen kirkossa järjestetään maanantaina 24.10. klo 18 hyväntekeväisyyskonsertti Syyrian sodan uhrien auttamiseksi. Konsertissa esiintyvät Jippu, Jukka Leppilampi, Tommi Kalenius ja pop-jazz-kantelisti Ida Elina.

Illan juontaa konsertin puuhamies, Radio Dein aamujuontaja ja muusikko Ariel Neulaniemi.

Illassa tullaan kuulemaan videotervehdys Syyriasta. Siitä vastaa Kirkon Ulkomaanavun Lähi-idän ohjelmajohtaja Olli Pitkänen.

Konsertissa kerätään kolehti Syyrian sodan uhrien ja sodasta kärsivien auttamiseksi. Konsertin tuotto välitetään kriisialueelle Kirkon Ulkomaanavun kautta. Konserttiin ei ole erillistä pääsymaksua. Jokainen voi lahjoittaa Syyrian sodan uhrien hyväksi haluamansa summan.

Konsertista aloitteen tehnyt Ariel Neulaniemi oli miettinyt pää kuumeisena, miten hän voisi tehdä jotakin, millä olisi edes vähän vaikutusta.

– Pelkkä asiasta puhuminen ja rukoileminen eivät tuntuneet riittävän. Samaan aikaan uutiskuvat ja tieto siitä, että siellä on pieniä lapsia pommitusten keskellä, kalvoivat sydäntä, Neulaniemi kertaa.

Martinlaaksossa asuva Neulaniemi ehdotti konsertin järjestämistä Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntiselle, joka tarttui ideaan. Neulaniemi pyysi mukaan muusikot, jotka lähtivät esiintymään ilmaiseksi.

Monien Suomen kirkkojen kellot soivat Aleppon ja Syyrian sodan uhreille 24.10. saakka, jolloin vietetään sekä rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää että YK:n päivää. Myös Myyrmäen kirkossa soitetaan kelloja päivittäin. Konsertti alkaa lasten hautajaisissa käytettävien saattokellojen soitolla.

Alepponkellot – hyväntekeväisyyskonsertti Syyrian tueksi 24.10. Facebookissa https://www.facebook.com/events/663638407132988

Myyrmäen kirkon osoite Uomatie 1, Vantaa