Ilmanlaadun mittausasema siirrettiin Vantaan lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella seurataan lentoasematoimintojen vaikutusta ilmanlaatuun vuonna 2022.

Vantaalla mitataan lentoaseman vaikutuksia alueen ilmanlaatuun.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY mittaa ilmanlaatua vuonna 2022 pysyvien mittausasemien lisäksi viidellä siirrettävällä mittausasemalla.

Yksi näistä siirrettävistä mittausasemista on tuotu Vantaan lentoasemalle.

Lentoaseman mittausasemalla selvitetään lentoasematoimintojen vaikutusta ilmanlaatuun.

– Mitattuihin pitoisuuksiin vaikuttavat pääasiassa alueen autoliikenne, lentoaseman maaliikenne ja lentoliikenteen päästöt, tiedotti HSY.

Muut siirrettävät mittausasemat on vuoden 2022 ajan Helsingin Tapanilassa, Espoon Pohjois-Tapiolassa, Hämeenlinnanväylän varrella Länsi-Vantaalla ja Järvenpäässä.

Tapanilassa mitataan ilmanlaatua pientaloalueella ja erityisesti sitä, miten puunpoltto vaikuttaa ilmanlaatuun.

Lentoasemalla ja Tapanilassa mitataan pienhiukkasten, hengitettävien hiukkasten, typpidioksidin, mustan hiilen ja LDSA:n pitoisuuksia. Tapanilassa mitataan lisäksi PAH-yhdisteitä.

Pohjois-Tapiolassa ja Vantaalla Hämeenlinnanväylän varrella selvitetään siirrettävillä mittausasemilla liikenteen vaikutusta ilmanlaatuun.

HSY:llä on 11 ilmanlaadun mittausasemaa pääkaupunkiseudulla ja kaksi muualla Uudellamaalla. Ilmanlaadun mittausasemilla on useita mittalaitteita ja niillä mitataan useaa eri ilmansaastetta.

Osa mittausasemista on pysyviä ja osan paikka vaihtuu vuoden tai kahden välein. Pysyvät mittausasemat ovat joka vuosi samassa paikassa, joten niiden mittaustuloksista nähdään ilmanlaadun kehitys. Siirrettävien asemien avulla saadaan mitattua ilmanlaatua kattavasti useilta eri alueilta.

Ilmanlaadun mittausasemat pääkaupunkiseudulla vuonna 2022.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.