Hakunilan frisbeegolfradan rakentaminen alkaa

Kuvituskuva

Uusi frisbeegolfrata rakennetaan Vanhan Kormuniityn alueelle kävelyetäisyydelle Hakunilan keskustasta.

Uuden 9-väyläisen frisbeegolfradan rakentaminen alkaa, kun lumet ovat sulaneet ja rakentamista koskevat suunnitelmat on viimeistelty. Rata rakennetaan kesän aikana, ja valmistumisen jälkeen se on käytössä ympärivuotisesti.

Radan rakentamisen valmistelu aloitetaan jo maaliskuun viimeisellä viikolla raivaustöillä.

– Frisbeegolfradan rakentamisen alussa kaupungin metsurit raivaavat metsästä risukkoa, joka hankaloittaisi kiekon heittämistä. Lisäksi alueelta kaadetaan muutamia huonokuntoisia puita, jotka voisivat olla vaarallisia frisbeegolfaajille ja muille ulkoilijoille. Puut kaadetaan ennen lintujen pesimäajan alkua, tiedotti Vantaan kaupunki.

Frisbeegolfradaksi muutettava vanha peltoalue pidetään jatkossakin avoimena eikä sen anneta metsittyä, mikä ylläpitää alueen arvokasta kulttuurimaisemaa. Peltokäytön loputtua alueelle muodostuu vuosien varrella monimuotoista niittykasvillisuutta.

Heittopaikkojen ja korien välisille siirtymäreiteille kylvetään pellon puolella heinikkosiemeniä, jotta heinien juuristot sitoisivat vanhaa peltoista maaperää.

Frisbeegolfrata äänestettiin voittoon kaupungin osallistuvassa budjetoinnissa jo vuonna 2020. Sopivan paikan etsiminen on hidastanut hankkeen toteuttamista, sillä Hakunilan urheilupuiston alueella on paljon erilaista toimintaa.

Hakunilan frisbeegolfradalle parhaiten sopivaksi paikaksi on valittu Vanhan Kormuniityn alueella sijaitseva entinen pelto, joka rajautuu pieneen metsikköön. Osa koreista ja heittopaikoista sijoitetaan metsän puolelle. Reitille rakennetaan myös pitkospuita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.