Aviapoliksen lukion suunnittelu etenee

kuvituskuva

Aviapoliksen Veromieheen on suunnitteilla suurlukio 700 opiskelijalle.

Vantaan kaupunkitilalautakunta hyväksyi marraskuussa 2022 Aviapoliksen lukion hankesuunnitelman.

Kaupungin mukaan uusi lukio vastaa opiskelijapaikkojen tarpeen kasvuun ja tarjoaa opiskelupaikan noin 700 lukio-opiskelijalle.

Lukio on tarkoitus toteuttaa Aviapoliksen suuralueen Veromiehen kaupunginosassa Aviabulevardin varrelle, aivan alueen keskustaan.

Tontin kaavoitus on vielä kesken.

– Lukion tulee olla arkkitehtuuriltaan ja kaupunkikuvaltaan korkealaatuinen kokonaisuus. Suunnittelun tavoitteena on etsiä raikkaita ratkaisuja siihen, miltä näyttää tulevaisuuden monitoimintainen lukiorakennus, tiedotti Vantaan kaupunki lautakunnan kokouksen jälkeen.

– Kohteen erityispiirteitä ovat muun muassa korkeatasoisen arkkitehtuurin ja kaupunkikuvalliset tavoitteet sekä taiteen hyödyntäminen rakennuksen yhteydessä. Tilojen tulee olla muunneltavia niin lukion oman toiminnan kuin iltakäytön sekä julkisten tilojenkin osalta. Lukion olisi tarkoitus valmistua syksyyn 2026 mennessä ja sen arvioidaan kustantavan noin 36,5 miljoonaa euroa.

Kaupunkitilalautakunta jätti asiaan yhteisen pöytäkirjalausuman koskien pysäköintipaikkojen, mukaan lukien mopo- ja polkupyöräpysäköinnin riittävyyden varmistamista lukion läheisyydestä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.