Ammuu ja jonglööri avasivat Myyrmäen Toteemin juhlavuoden

Orkesteri nimeltään Ammuu. Kuva: Sami Mannerheimo

Vuonna 1989 perustettu Toteemi on yksi Suomen vanhimmista lasten kulttuurikeskuksista.

Toteemin juhlavuoden avaustapahtuma pidettiin 25. tammikuuta. Aamulla päiväkoti-ikäiset lapset saivat nauttia Ammuu -lastenmusiikkiorkesterin kahdesta ilmaiskonsertista. Illalla lapsiperheille tarjoiltiin taidokas jongleeraus- ja taikatemppuesitys, jonka veti kuuluisa jonglööri Jani Suihkonen.

Alkuaikoina Toteemin toiminta keskittyi elokuvataiteeseen ja vuorovaikutukseen. Nykyään ohjelmaa järjestetään monipuolisesti musiikista teatteriin ja taidenäyttelyihin. Toiminnan kulmakiviä ovat lapsilähtöisyys, laatu, tasa-arvo ja saavutettavuus. Tapahtumia järjestetään sekä suomeksi että ruotsiksi.

– Taide tarjoaa uusia elämyksiä, ilmiöitä ja henkilökohtaisia kokemuksia lapsille. Mukana on suuria tunteita, eikä lopputulos ole aina ennalta määrättävissä. Taidekäsityksemme on avoin ja kulttuurin raja-aitoja ylittävä, summaa lastenkulttuurin ja kulttuurituotannon päällikkö ReelKarimäki kulttuurin merkitystä lapsille Vantaan kaupungin tiedotteessa.

Kulttuurituottaja Tuula Kinos. Kuva: Annika Sjöblom

Keskuksessa pääsee nauttimaan kulttuurista ja taiteesta yhdessä tekemisen kautta. Tapahtumia järjestetään niin lapsiperheille kuin kouluille sekä päiväkodeillekin. Koko historiansa ajan Toteemi on toiminut Myyrmäenraitilla, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

– Kun Toteemi perustettiin, sen edustalle haluttiin pystyttää veistos, joka viestisi toiminnasta jo ulos päin. Silloisissa veistossuunnitelmissa arvioitiin, että veistoksen ei tarvitsisi kestää kuin muutama vuosi. Toteemipaaluiksi ostettiinkin Ilmalasta kolme ratapölkkyä, jotka nyt, 30 vuotta myöhemmin, toimivat yhä talon symbolina, kertoo kulttuurituottaja Tuula Kinos.

Vuosittain Toteemin kulttuuritarjonnasta nauttii noin 18 000 lasta ja nuorta. Toteemissa järjestetään 30-vuotisjuhlaohjelmaa koko vuoden ajan.

Jonglööri. Kuva: Harri Hintikka

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.