Torpalta vahva esitys Forssassa

Torpan Pojat pelasi erinomaisen vierasottelun Forssassa. Miesten ykkösdivarin (A) ensimmäinen vierasvoitto tuli numeroin 87-98 (17-25, 17-24, 22-29, 31-20) Forssan Koripojista. ToPo:n kehityskaari on nyt hyvällä uralla. Ensimmäinen ottelu Espoota vastaan (tappio 73-56) meni jännittämisen ja totuttelun piikkiin. Toinen ottelu oli taisteluvoitto HBA Märskystä (88-86), mutta peli oli aika ailahtelevaa. Kolmas ottelu Forssassa oli tasapainoista, rauhallista ja hyvää koripalloilua. Forssalaisilla ei ollut oikeastaan mitään mahdollisuuksia.
ToPo johti ottelua käytännössä koko ajan. Loppunumerot 87-98 jopa mairittelevat Forssaa, sillä lopussa isäntäjoukkue pääsi heittämään muutaman helpon ja onnekkaankin korin, kun ToPo hieman löysäsi otettaan.
ToPo puolusti hyvin. Valmentaja Pekka Konttisen taktiikka tehosi. ToPo sai Forssan hyökkäyksestä ensimmäisen option pois. Ja niin kuin usein tässä vaiheessa kautta, toista vaihtoehtoa ei vielä ole olemassa. Forssa jäi yksilösuoritusten varaan, kun ToPo pelasi tiiviisti joukkueena. Forssan valmentaja Jouni Grönroos kritisoi aika ankarasti omia takamiehiään pelin ailahtelusta.
ToPo:n hyökkäys onnistui laajalla rintamalla. Emil Djeen jatkoi siitä, mihin HBA-voiton (viimeisen sekunnin voittokori) myötä jäi. Emililtä erittäin hyvä peli.
Miki Kuusisto oli myös liekeissä. Juho Hietanen pelasi nyt parhaan pelinsä. Juuso Kauppinen ja Nigel Moore ovat ToPo:n pelin jo tuttuja tukipilareita.
Ilpo Pehkonen kärsi hieman virhetilin nopeasta täyttymisestä. Orlando Taylor hakee vielä pelituntumaa loukkaantumisen jälkeen, mutta sai jo hyvin tarpeellisia peliminuutteja.
Tuomas Laine ja Joel Jokinen saivat myös hyvin minuutteja ja hyvää kokemusta. Jonis Heikkinenkin pääsi kentälle ottelun loppuvaihessa. Tuomas heitti ottelun komeimman korin kolmannen jakson viimeisellä sekunnilla, kun pallo sujahti puolesta kentästä koriin.
Cedric Latimer ja Rasmus Marttinen eivät pelanneet. Cedric paranteli jalkaansa ja Rasse oli kuumeessa.
Forssa-voitto oli erittäin tärkeä, sillä se tuli kypsällä pelillä. Pitää myös muistaa, että Forssalla on alla kaksi voittoa, kun se kaatoi sekä Jyväskylän että Porvoon.
ToPo pääsee harjoittelemaan ensi viikon, mutta sitten joukkueella on edessään syksyn kovin viikko – kolme ottelua seitsemässä päivässä.
Ensi sunnuntaina ToPo matkaa Porvooseen vierasotteluun. Torstaina 27. lokakuuta (klo 19) Porvoo tulee heti vastavierailulle ToPo:n kotisaliin. Heti perään lauantaina Torpalla on seuraava kotiottelu, kun Lahti saapuu Munkkiniemeen (klo 18).
Ykkösdivari on alkanut erittäin tasaisena. Ainoa puhtaan pelin joukkue Lahti hävisi sunnuntaina Porvoolle (96-81). Pelit ovat menneet muutenkin hyvin ristiin, sillä vain Tampereen Pyrintö on hävinnyt kaikki ottelunsa. Divari näyttää erittäin tasaiselta ja kiinnostavalta sarjalta.
ToPo:n pisteet ja levypallot Forssassa: Emil Djeen 25/6, Juuso Kauppinen 20/3, Miki Kuusisto 14/3, Nigel Moore 13/9, Ilpo Pehkonen 12/1, Juho Hietanen 8/9, Tuomas Laine 5/-, Joel Jokinen 1/2, Orlando Taylor -/7, Jonis Heikkinen -/-.

Tehty

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.