Nyt juhlimaan 600 vuotiasta Pakilaa!

1965 . Pakilantie 67 (nyk. Pakilan yläaste).

Pakilan 600-vuotisvuoden pääjuhla järjestetään lauantaina 20.5. Pakilan yläasteen koululla ja viereisellä pallokentällä. Juhlan monipuolinen ohjelmisto on suunnattu koko perheelle eikä tilaisuuteen ole pääsymaksua. Paikalle odotetaan runsaasti yleisöä. Koska pysäköintitilat ovat hyvin rajalliset, paikalle suositellaan tultavan julkisilla kulkuneuvoilla.

Juhlan markkinatorilla myydään mm. keskiaikaisia keramiikka-, tekstiili- ja metallitöitä, pikareita ja paljon erilaisia ruokatuotteita. Keskiaikaisissa työnäytöksissä on luvassa muun muassa saippuan, kynttilöiden, taontatöiden, päreiden ja erilaisten puutaidetöiden valmistusta. Työnäytöksissä myös kehrätään ja värjätään lankaa ja vedetään päreitä. Tulentekonäytöskin tuluksilla on luvassa. Lapsille on omaa ohjelmaa, kuten lasten turnajaiset, keppihevosajelua, taikuri ja narri, voimistelunäytöksiä sekä suunnistuskilpailu.

Tapahtumassa voi ruokailla koko perheen kanssa: Tarjolla on varrassikaa, loimulohta ja muita keskiaikaisia herkkuja. Vaihtoehtona koululta löytyy makkaragrilli ja kahvi- ja juomapuffetti. Tapahtuman musiikista vastaa keskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut tamperelainen Muskotti-yhtye.

Tervetuloa

 

Tältä näytti Pakilantie 67 eli nykyinen yläaste vuonna 1965. Kuva: Grünberg Constantin / Helsingin kaupunginmuseo

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.