Kabareekulttuuri on nouseva trendi ja uusi iso juttu

Neljättä kertaa Suomessa esiintyvä seremoniamestari, MC Reuben Kaye tarjoilee Euroopan kabaree-, burleski- ja sirkustähtiä Too Much …is never enough -showssa Savoy-teatterissa marraskuussa.

Lontoon Cafe de Paris -klubilla viikoittain omaa kabareeshowtaan vetävä seremoniamestari, MC Reuben Kaye tuo mukanaan Euroopan kabareen kerman. Luvassa on Suomeen räätälöity yhdistelmä Berliinin yökerhojen, Las Vegasin, Cirque du Soleilin ja Lontoon Sohon parhaista paloista.

Euroopassa kabareekulttuuri on nouseva trendi ja uusi iso juttu – Suomessakin on merkkejä kabareen uudesta tulemisesta. Nykyään kabareesta on tullut queer-kulttuurin näyttämö; normien kyseenalaistaja ja haastaja. Reuben Kayen show on tästä hyvä esimerkki.

Flirttailevia ja sukupuolirooleilla leikkiviä ohjelmanumeroita esittävät muun muassa ilma-akrobaatit James Kingsford Smith ja Fancy Chance, käsilläseisonnan mestari Sammy Dinneen, burleskitaiteilija Bettsie Bon Bon sekä tanssijat Oli Metzler ja Lia Given. Illan pääosan ottaa itseoikeutetusti seremoniamestari Kaye, joka vie showta eteenpäin lauluilla, tanssilla, provosoivilla välispiikeillä ja huumorilla.

Kabaree on moninaisuuden juhlaa

Australialainen Reuben Kaye kertoo, että haluaa viihteellään juhlia ihmisten moninaisuutta sekä vastustaa nykymaailman kasvavaa uuskonservatismia ja näköalattomuutta.

– Donald Trumpin pyrkiessä presidentiksi, Pauline Hansenin noustessa takaisin Australian politiikkaan, Iso-Britannian lähtiessä Euroopan unionista, puhumattakaan Putinista, Assadista, Isisistä – maailmasta on tulossa jyrkän kahtiajakautunut. Savoy-teatteri voi tuntua pieneltä maailman mittakaavassa, mutta nämä avoimuuden ja suvaitsevaisuuden juhlat eivät ole koskaan olleet yhtä ajankohtaisia kuin nyt, Kaye miettii.

Reuben Kaye presents: Too Much …is never enough Savoy-teatterissa 24.11.–26.11.2016 klo 19.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.