Uusi Storymaps tutustuttaa Ristinummen suunnitteluun

Ristinummi

Ristinummen alueen suunnittelu etenee Etelä-Järvenpäässä.

Ristinummen alueen yleissuunnitelmaan ja alueen visioon on mahdollista päästä tutustumaan uudenlaisen, joulukuussa 2021 julkaistun Storymapsin avulla. Linkki siihen löytyy Järvenpään kaupungin verkkosivuilta.

Ristinummen visio ohjaa punaisena lankana alueen suunnittelua.

Alueen yleissuunnitelman laatiminen aloitettiin kuluvana vuonna vision ja tavoitteiden laatimisella. Myös alueen asukkaat otettiin syksyllä mukaan alueen identiteetin ja nimistön suunnitteluun.

Marraskuussa 2021 etsittiin asukastyöpajassa kolmelle osa-alueelle identiteettitekijöitä kokonaisvision pohjalta. Ristinummen kolme osa-aluetta ovat Asemakylä, Kulttuuripelto ja Kaurismetsä.

– Koska Ristinummen alueen suunnittelun ajallinen kaari on hyvin pitkä, ajattelimme että päivittyvä ja visuaalinen esittämistapa Storymapsissa voisi olla toimiva ja informatiivinen. Työkalu on meille kaavoittajille uusi, joten otamme mielellämme vastaan palautetta, sanoi tiedotteessa Järvenpään kaupungin kaavoituksen erikoissuunnittelija Martta Pirttioja.

Ainola-Ristinummi on kaupungin mukaan maisemallisesti herkkää aluetta, jonne Järvenpään rakentaminen tulee keskustan ulkopuolella painottumaan. Alueelle tulee seuraavan kymmenen vuoden aikana muuttamaan, Ainolan aluekeskus mukaan laskien, lähes 5000 uutta asukasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.