Tuko lahjoitti taideteoksia Keravan taidemuseolle

Göran Augustson: Hetki, Keravan taidemuseo, Tuko Logistic osuuskunnan lahjoitus

Keravalla toiminut yritys Tuko Logistics on lahjoittanut neljä taideteosta Keravan taidemuseolle. Lahjoitetut teokset ovat Göran Augustsonin (1936–2012) guassimaalaus Hetki vuodelta 1994, Onni Ojan (1909–2004) asetelmamaalaus vuodelta 1980 sekä Veikko Vionojan (1909–2001) piirustus vuodelta 1949 ja värilitografia Sisäkuva Lemposesta vuodelta 1996.

Keravan taidemuseon tiedotteen mukaan Tuko on halunnut lahjoittaa omistamiaan taideteoksia Keravan taidemuseolle kiitoksena kaikista niistä yli 20 vuodesta, joiden aikana Tuko on saanut toiminnalleen tukea Keravan kaupungilta. Taidemuseon henkilöstö tutustui Tukon toimitiloja Keravalla komistaneisiin teoksiin ja valitsi niistä kokoelmaan neljä teosta, jotka täydentävät hienosti kokoelmaan jo kuuluvia Augustsonin, Ojan ja Vionojan teoskokonaisuuksia.

Augustsonin, Ojan ja Vionojan teoksia oli esillä myös alkuvuodesta Keravan taidemuseon Kuvan kosketus -näyttelyssä Taide- ja museokeskus Sinkassa. Veikko Vionojaa kuvaillaan hiljaiseksi näkijäksi, jota arvostettiin myös kansainvälisesti. Onni Oja aloitti taiteilijan uransa 1920-luvulla ja teki päivätyönsä Taideteollisen oppilaitoksen opettajana ja yliopettajana. Göran Augustson oli yksi 1960-luvulla nousseen, ei-esittävää muotokieltä vaalineen maalaripolven keskeisimmistä taiteilijoista.

Tuko Logistics Osuuskunta on toiminut Keravalla vuodesta 1997 ja on työllistänyt lukuisan määrän keravalaisia ja lähiseudun asukkaita. Parhaimmillaan yrityksen palveluksessa on ollut yli tuhat työntekijää. Päivittäistavarakaupan hankinta- ja logistiikkayhtiönä toimineen Tukon omistajina ovat vuosien saatossa olleet Wihuri, Heinon Tukku, Stockmann, Suomen Lähikauppa, Suomen Spar ja Tuko Spar. Tällä hetkellä omistajina ovat Wihuri, Stockmann ja TukkuHeino. Tukon varsinainen liiketoiminta on päättynyt vuodenvaihteessa 2018–2019 ja toimintaa ollaan parhaillaan ajamassa alas siten, että koko toiminta päättyy vuonna 2020.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.