Sarvvikinrannan rakentamistehokkuutta halutaan keventää

Kuvituskuva

Kunnanhallitus haluaa, että jatkosuunnittelussa harkitaan uusien kerrostalojen madaltamista ja rakennustehokkuuden keventämistä, jotta merinäköalat eivät peittyisi.

Sarvvikinrannan asemakaavoitus käynnistyy Kirkkonummella, mutta päättäjät haluavat, että alueen jatkosuunnittelussa huomioidaan useita seikkoja.

Kirkkonummen kunnanhallitus hyväksyi Sarvvikinrannan asemakaavamuutoksen käynnistämissopimuksen, joka tehdään Kirkkonummen kunnan ja usean eri kiinteistönomistajan kesken.

Kunnanhallitus päätti samalla kuitenkin tehdä evästys- ja lisäysehdotuksia alkuperäiseen pohjaesitykseen.

– Kunnanhallitus päätti yksimielisesti evästää jatkosuunnittelua siten, että tutkitaan vaihtoehtoa, jossa kevennetään rakennustehokkuutta siten, että rakennusmassoittelu jättää paremmin näkymiä mantereelta merelle. Nyt rakennusoikeuden massoittelu on tehty siten, että se lähes sulkee ko. näkymän, kerrotaan kunnanhallituksen päätöksessä.

Lisäksi suunniteltavan kerrostaloalueen reunoilla talojen korkeuden tulisi olla yhteensopiva nykyisen matalan rakennuskannan kanssa. Sarvvikinrannan kaavamuutoksen halutaan myös mahdollistavan laitureiden ja pysäköintipaikkojen rakentamisen tulevaisuudessa.

Kaiken kukkuraksi kunnanhallituksessa tehtiin vielä yksi lisäysehdotus, jonka mukaan asemakaavoituksen tavoitteena tulee olla rantaraitin helppo saavutettavuus. Lisäksi rantaraitille tulisi sijoittaa ranta-alueen yleistä käyttöä ja palveluita tukeva rakennus, kuten esimerkiksi kahvila. Kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan tämänkin lisäysesityksen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.