Pohjois-Kytömaalle rakentuu lähivuosina uusi pientaloalue

65
Kuvituskuva

Keravan kaupunki rakentaa Pohjois-Kytömaalle uutta pientaloaluetta varten kadut, vesihuollon, tonttiliittymät sekä kaksi uutta puistoaluetta.

Kaupunki on aloittanut Pohjois-Kytömaalle lähivuosina rakentuvan uuden pientaloalueen rakentamisen rakennustöitä valmistelevilla töillä sekä pintamaiden poistolla.

Alueella on myös aloitettu Kytömaantien varteen rakentuvan meluvallin rakentamistyöt. Meluvalli toteutetaan maa-aineksesta ja rakentamiseen hyödynnetään myös asuinalueen rakentamisesta syntyviä kaivumaita.

Alueelle suunniteltujen tonttien asuntorakentamisen mahdollistamiseksi kaupunki rakentaa alueelle kunnallistekniikan, tonttiliittymät, vesihuollon, katuja sekä kaksi uutta puistoa.

Rakennustyöt ovat alkaneet heinäkuussa 2022 ja kokonaisuutena asuinalueen infratyöt valmistuvat kesällä 2024, kerrotaan Keravan kaupungin tiedotteessa.

Tuleva pientaloalue sijaitsee Kytömaan pientaloalueen vieressä. Kaupungin mukaan alue on tällä hetkellä täysin rakentamatonta metsä- ja peltomaastoa.

Rakentaminen laajentaa Kytömaan pientaloaluetta Tuusulan rajalle asti. Alueella olevat arvokkaat luontokohteet, kuten Kytömaansuo, säilyvät ja alueen virkistyskäyttö paranee uusien puisto- ja viheralueiden avulla.

Tavoitteena on luovuttaa ensimmäiset asuintontit rakentajien käyttöön jo alkuvuodesta 2023 osan asuinalueen infrasta valmistuttua.

Kaupungin tiedotteen mukaan infran rakentaminen ei aiheuta muutoksia lähialueiden liikennejärjestelyihin tai katkoja vedenjakeluun. Rakennustöiden alkuvaiheessa maanajo lisää liikennöintiä ensin Kytömaantiellä ja myöhemmin Kutinmäentiellä.

Pohjois-Kytömaalle on mahdollista rakentaa rivitaloja, luhtitaloja ja omakotitaloja.

Osa Pohjois-Kytömaan tonteista, joille on mahdollista rakentaa 1-2 kerroksinen rivi- tai luhtitalo, ovat jo haettavissa. Pohjois-Kytömaalle kaavoitetut 37 omakotitalotonttia tulevat hakuun vuonna 2023.

Alueelle on luvassa virkistys- ja ulkoilukäyttöön uusi polkuverkosto sekä lasten leikkipaikka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.