Työttömien kuntakokeilu alkoi Keravalla

kuvituskuva

Maaliskuun 2021 alussa alkoi työllisyyden kuntakokeilu, jossa suuri osa TE-toimiston asiakkaista siirtyy kokeilukuntien työllisyyspalvelujen piiriin.

Uudeltamaalta kokeilussa ovat mukana Helsinki, Vantaa-Kerava, Porvoo sekä Raasepori-Hanko.

Uudellamaalla viiden kuntakokeilun asiakkaaksi siirtyy kaikkiaan 92 000 asiakasta. Esimerkiksi Vantaalla ja Keravalla kunnan työllisyyspalvelujen piiriin siirtyy yli 21 000 työtöntä työnhakijaa. Helsingissä kokeilun piiriin siirtyy hieman alle 50 000 työnhakijaa.

Kuntien asiakkaiksi siirtyvät työnhakijat, jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajataustaisia, vieraskielisiä tai eivät ole oikeutettuja ansiosidonnaiseen päivärahaan.
Kokeilun asiakkaat saavat kunnalta ne palvelut, jotka he aiemmin saivat TE-toimistolta.

– TE-toimiston tutut, työllistymistä edistävät palvelut eivät sinällään muutu, mutta palveluiden saanti helpottuu ja nopeutuu. Asiakas voi siis saada TE-palveluja, muita työllistymistä edistäviä palveluja sekä terveys-, sosiaali-, koulutus- ja yrittäjyyspalveluja saman katon alta, Helsingin kaupunki tiedotti.

Asiakkaat saavat työnhaun tueksi kunnalta myös oman vastuutyöntekijän, joka auttaa heitä kokonaisvaltaisesti.
Kokeilulla etsitään keinoja tehostaa työnhakijoiden pääsyä töihin, koulutukseen ja muihin palveluihin. Lisäksi tavoitteena on päästä paremmin kiinni pitkäaikaistyöttömyyden syihin. Kokeilu kestää kesäkuun 2023 loppuun asti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.