Vesa Vierikko Nurmijärven pääkirjastoon

Näyttelijä Vesa Vierikko saapuu 8.11. klo 18 vieraaksi Nurmijärven pääkirjastoon. Kirjastossa on jaossa maksuttomia pääsylippuja tilaisuuteen.

Vierikko tunnetaan monipuolisena näyttelijänä, joka on tehnyt rooleja laidasta laitaan. Hänet muistetaan paitsi Ryhmäteatterin näyttämöltä myös lukuisista elokuvarooleista, mm. Jussi Kantolana (Talvisota), Jakob Ervastina (Lapin kullan kimallus), kapteeni Kuorttina (Vääpeli Körmy ‑elokuvat) ja Lennart Lindberginä (Risto Räppääjä ‑elokuvissa), sekä yhtä lailla monista televisiosarjoista, kuten Pakanamaan kartta, Nyhjää tyhjästä, Team Ahma ja Kaverille ei jätetä. Vierikko on myös suomenkielisten Harry Potter ‑kirjojen ääneenlukija.

Vierikko toimi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professorina kymmenen vuotta 2002–2012. Hänet on palkittu näyttelijäntyöstään sivuosa-Jussilla, näyttämötaiteen valtionpalkinnolla, Venla-palkinnolla ja Pro Finlandialla. Joulukuun alusta alkaen Vierikko nähdään taas Timo Parvelan käsikirjoittamassa YLEn joulukalenterissa keksijätonttu Sherlokkisena.

Vieraana Vesa Vierikko. 8.11. klo 18 Nurmijärven pääkirjasto, Punamullantie 1. Vapaa pääsy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.