Uusi terveysasema valmistui Rajamäelle

Uusi terveysasema avattiin keskiviikkona Rajamäen keskustaan. Rakennukseen siirtyvät terveyspalvelut nykyiseltä terveysasemalta, neuvolasta ja suun terveydenhuollosta. Rajamäkeläiset saavat nyt peruspalvelut samasta rakennuksesta.

Terveysasema korvaa kolmet eri osoitteissa sijainneet tilat. Rakennukseen siirtyvien palvelujen joukossa säilyy myös HUSLABin laboratorion näytteenotto keskiviikkoisin. Terveysasemarakennuksen kokonaispinta-ala on noin 1 400 m2 ja rakennuskustannukset noin 3,25 miljoonaa euroa.

-Tilat ovat todella toimivat ja väljät ja käyttäjien toiveita otettiin huomioon jo suunnittelun alkuvaiheessa, kertoo palvelutoiminnan suunnittelija Päivi Mäkipää. Siirtyvien toimintojen lisäksi yksi huone on varattu ns. monitoimijahuoneeksi, jota eri ammattilaiset voivat käyttää vastaanottotoimintaan. Tällöin joitakin eri ammattilaisten vastaanottopalveluita voidaan järjestää Rajamäellä ajoittain ja tarvittaessa.

Toiminnot siirtyivät uuteen terveysasemaan maaliskuun alusta. Nurmijärven kunnassa on kolme terveysasemaa: Kirkonkylässä, Klaukkalassa ja Rajamäellä.

Rakennus muuttaa luonnettaan tehostevärivalolla

Terveysasema erottuu ympäristöstään muun muassa rei´itetyllä päädyllä ja leveillä räystäillä, jotka on valaistu epäsuoralla tehostevärivalolla. – Rakennuksen valkoinen hahmo muuttaa pimeän aikaan luonnettaan. Tämä liittyy suunnittelua ohjanneeseen punainen risti -konseptiin, kertoo pääsuunnittelija Pekka Pakkanen Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehdeiltä.

Yhdessä tasossa toimiva esteetön rakennus jakautuu siipiin, joilla on toimintokohtainen teemaväritys. Keltaisessa siivessä on hammashuolto, sinisessä terveyskeskuksen vastaanottohuoneet, vihreässä neuvola ja punaisessa apu- ja henkilökunnan tilat.

Rakennusprojekti eteni aikataulussa ja myös laatuun ollaan tyytyväisiä Nurmijärven kunnan tilakeskuksessa. – Työmaata johdettiin ammattitaitoisesti ja rakennus valmistui sovitussa ajassa, kertoo tilakeskuksen rakennuttajapäällikkö Kari Komonen. Pääurakoitsijana toimi Rakennus K. Karhu Oy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.