Nurmijärvi luopuu alkuluokkatoiminnasta

kuvituskuva

Nurmijärven kunnassa on kokeiltu syksystä 2018 alkaen joustavaa alkuluokkarakennetta, jossa esiopetuksen sekä perusopetuksen 1. vuosiluokan oppilaat tai esiopetuksen sekä perusopetuksen 1. ja 2. vuosiluokan oppilaat opiskelevat yhdessä varhaiskasvatuksen opettajan ja luokanopettajan ohjauksessa.

Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti kesäkuussa 2023 alkuluokkatoiminnan kokeilun päättämisestä ja toiminnasta luopumisesta porrastetusti syksystä 2024 alkaen.

Sivistyslautakunta esitti 26.10. muutosesitystä valtuuston kesäkuiseen päätökseen. Lautakunnan esitys oli, että esi- ja alkuopetusta jatketaan Nurmijärven kunnassa yhdistelmämallilla. Lautakunta esitti myös, että vuoden 2024 talousarvioon lisätään siihen tarvittavat määrärahat.

Nyt marraskuussa valtuusto päätti pitää voimassa aiemman päätöksensä, tosin erittäin tiukan äänestyksen jälkeen.

– Virpi Korhonen (kesk.) teki kokouksen aikana Kalle Mustosen (kesk.), Joona Suomen (kok.), Mira Lappalaisen (ps.) kannattamana muutosesityksen, joka mukaili aiempaa sivistyslautakunnan muutosesitystä. Muutosesityksen mukaan esiopetusta olisi jatkettu Nurmijärvellä yhdistelmämallilla seuraavat kaksi vuotta. Muutosesityksessä esitettiin määrärahalisäystä 280 800 euroa vuodelle 2024 ja 393 260 euroa vuodelle 2025 eli yhteensä 674 160 euroa kahdelle tulevalle vuodelle, kerrottiin kunnan tiedotteessa.

Kunnanvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen (24 jaa – 23 ei – 3 tyhjää – 1 poissa), että määrärahalisäystä ei toteuteta muutosesityksen mukaisesti, vaan alkuluokkatoiminnasta luovutaan valtuuston Nuuka-linjauksen ja sivistyslautakunnan esittelytekstissä 10.10.2023 esitetyn aikataulun ja suunnitelman mukaisesti lukuvuoden 2025–2026 loppuun mennessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.