Nurmijärveläisten arkimatkoista 60 prosenttia tehdään autolla

kuvituskuva

Tuoreen Helsingin seudun liikkumistutkimuksen mukaan autoilu ja kävely ovat ylivoimaisesti suosituimmat kulkutavat Nurmijärven asukkaiden keskuudessa.

Helsingin seudun asukkaat liikkuvat aiempaa vähemmän. Erityisesti autoilu ja joukkoliikenteen käyttö ovat vähentyneet, ilmenee Helsingin seudun kuntien ja HSL:n yhdessä tekemästä vuoden 2023 liikkumistutkimuksesta.

Nurmijärveläisten Helsingin seudun sisällä tekemien arkipäivän matkojen lukumäärä väheni vuonna 2023 vuoteen 2018 verrattuna.

Viime vuonna nurmijärveläiset tekivät yhteensä 127 347 arkipäivän matkaa kun vuonna 2018 matkoja oli 136 000.

Matkojen määrä väheni kaikissa kulkutavoissa autoista joukkoliikenteeseen ja pyöräilyyn. Ainoastaan kävellen tehtyjen matkojen lukumäärä nousi.

Liikkumistutkimuksessa on julkaistu myös matkaluvuista lasketut kulkutapaosuudet Helsingin seudun kunnissa vuonna 2023.

Kyseessä ovat kuntien vähintään 7-vuotiaiden asukkaiden tekemät Helsingin seudun sisäiset arkipäivän matkat pääkulkutavan mukaan.

Esimerkiksi Nurmijärven asukkaiden tekemistä matkoista 60 prosenttia tehdään henkilöautolla. Kävelyn kulkutapaosuus on 24 prosenttia ja pyöräilyn osuus 9 prosenttia. Joukkoliikenteen kulkukutapaosuus on Nurmijärven asukkaiden osalta kuusi proenttia. Muiden kulkutapojen, kuten taksien ja moottoripyörien, kulkutapaosuus on yksi prosentti.

Vuoden 2023 liikkumistutkimukseen osallistui noin 11 000 satunnaisesti valittua yli 7-vuotiasta Helsingin seudun asukasta. Kukin osallistuja täytti yhden päivän ajan matkapäiväkirjaa. Lisäksi vastaajalta kysyttiin hänen yleisistä liikkumistottumuksistaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.