Muovijätteen erilliskeräys kiinnostaa taloyhtiöitä Keski-Uudellamaalla

Keravalla, Järvenpäässä, Tuusulassa ja Nurmijärvellä alkoi alkuvuodesta 2019 vapaaehtoinen muovipakkausten erilliskeräys Remeo Oy:n järjestämänä.

Yhtiön mukaan taloyhtiöt ovat suhtautuneet positiivisesti mahdollisuuteen kerätä muovipakkaukset erikseen. Sekajätteen määrä vähenee, kun siirrytään muovin erilliskeräykseen.

Remeo Oy alkoi tarjota tämän vuoden alussa muovipakkausten erillikeräyspalvelua taloyhtiöille Keski-Uudellamaalla. Saatujen kokemusten perusteella taloyhtiöt ovat ottaneet palvelun hyvin vastaan.

‒ Olemme positiivisesti yllättyneitä taloyhtiöiden ja niiden asukkaiden innokkuudesta kierrättää muovia. Arvioimme, että viime aikoina julkisuudessa käydyt muovinkierrätystä koskevat keskustelut sekä esimerkiksi Ylen I love muovi -kampanja ovat osaltaan lisänneet kiinnostusta lajitteluun, kertoo tiedotteessa aluejohtaja Kimmo Käenmäki Remeo Oy:stä.

 Jotkut taloyhtiöt ovat olleet huolissaan siitä, riittääkö jätepisteiden tila uusien jätejakeiden keräämiselle. Uusille keräysastioille voi saada hyvinkin tilaa muuttamalla jätejakeiden astiamääriä tai tyhjennysvälejä. Esimerkiksi sekajätteen määrä vähenee huomattavasti, kun siirrytään muovin erilliskeräykseen, Käenmäki jatkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.