Metsän kaatotyöt voimistuvat Klaukkalan ohikulkutien vuoksi

Kuvituskuva

Nurmijärvelle rakennettavan Klaukkalan ohikulkutien alta on jo kaadettu metsää.

Liikennevirasto on tehnyt tielinjauksen haltuunoton elokuun lopussa.

-Osa maanomistajista on jo aloittanut puustonpoiston tulevan ohikulkutien tielinjauksella omatoimisesti. Hankkeen järjestämää puun poistoa on valmisteltu, ja sen kilpailutus ratkeaa lokakuun aikana, kerrotaan Liikenneviraston tiedotteessa.

Tavoitteena on aloittaa puiden poisto maastossa marraskuussa.

Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie -hankkeen urakoitsijaksi on valittu Kreate Oy.

-Kreate Oy teki kokonaistaloudellisesti tarkasteltuna edullisimman tarjouksen. Urakkasopimus allekirjoitettiin ja Klaukkalan ohikulkutiehankkeen Stk-urakkamuotoon kuuluva kehitysvaihe käynnistyy nyt, kertoo projektipäällikkö Antti Koski Liikennevirastosta.

Stk on Suunnittele- ja toteuta -malli, jonka etu on se, että hankkeen kehitysvaiheessa voidaan riskejä jakaa tilaajan ja palveluntuottajan kesken.

Stk-urakka jakautuu kahteen vaiheeseen: kehitysvaiheeseen ja sitä seuraavaan optiona olevaan toteutusvaiheeseen. Kehitysvaiheessa tilaaja ja urakoitsija kehittävät yhdessä lopputuotteena syntyvää tuotetta.

-Suunnittelussa huomioidaan teknistaloudellisesti rakenteiden elinkaari ja urakan riskit. Kehitysvaiheen päätteeksi urakoitsija luovuttaa tilaajalle alustavan rakennussuunnitelman.

Klaukkalan ohikulkutie on uusi Klaukkalan keskustan kiertävä tieyhteys, joka parantaa alueen liikenneolosuhteita ja mahdollistaa lähialueiden maankäytön kehittämisen.

Klaukkalan ohitustie on yksikaistainen ja 7,5 kilometriä pitkä. Tie valmistuu syksyllä 2021.

Hankkeen kustannusarvio on 34 miljoonaa euroa, josta Nurmijärven kunnan osuus on kahdeksan miljoonaa euroa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.