Maanteiden varsilla tehdään niittotöitä

Niittotöitä Kehä III:lla viime vuonna. Kuva YIT.

Tienpientareiden niittotyöt ovat jälleen käynnistyneet Uudenmaan ELY-keskuksen alueella osana tienpidon huoltotöitä.

Niittojen tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta, edistää ojien toimivuutta ja ylläpitää siistiä liikenneympäristöä.

ELY-keskuksen kunnossapitovastaava Henri Aaltonen korostaa, että niittojen merkitys liikenneturvallisuudelle on suuri.

– Erityisesti liittymissä kasvusto saattaa aiheuttaa vaaratilanteita, kun se muodostaa näkemäesteen. Siksi niitot ovat tärkeitä turvallisuuden kannalta. Haasteita niittotöihin liittyy erityisesti vilkkaasti liikennöidyillä teillä, joissa suuret liikennemäärät vaativat työn ajoittamista yöaikaan.

Niittotyöt aloitetaan koneellisesti traktoria ja niittomurskainta käyttäen. Viimeistelytyöt, kuten kaiteiden alta niittäminen, suoritetaan trimmeröimällä. Työt ajoitetaan alueittain ja hoitourakoittain.

Tienpientareiden niittotöissä otetaan huomioon eri teiden hoitoluokat, ja tavoitteena on vähentää väylänpidon ja liikenteen haittavaikutuksia luonnon monimuotoisuudelle.

– Niitot toteutetaan taloudellisesti, ja mahdollisuudet räätälöidä tieosuuksien niittoajankohtia tienvarsikasvillisuuden kukkimisajankohtien mukaan ovat hyvin pienet. Muutamilla tieosuuksilla uhanalaisten kasvilajien säilymistä pyritään edistämään niittorajoituksilla. Vuosittain toistettu niitto lisää joka tapauksessa kasvillisuuden monimuotoisuutta, Aaltonen kertoo.

Autoilijoiden on tärkeää hiljentää nopeutta ja noudattaa erityistä varovaisuutta niittotöiden lähellä liikenneturvallisuuden varmistamiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.