Keravalle lahjoitettiin kuorma-auto Ukrainan avustustyöhön

Suomen Kaukokiito Oy on lahjoittanut Keravan kaupungille kuorma-auton, jonka avulla toimitetaan lisää avustustarvikkeita Ukrainaan.

Asiasta tiedottivat Kaukokiito ja Keravan kaupunki 23. lokakuuta.

Kaukokiidon ja Keravan kaupungin yhteisessä hankkeessa kerätään Keravalta ja sen lähikunnista lahjoituksia, jotka matkaavat auton kyydissä Puolan kautta Ukrainaan.

Kyytiin lastataan muun muassa patjoja, talvivaatteita, käsidesiä, kynttilöitä, aggregaatteja, harrastus- ja ensiapuvälineitä sekä ammattikeittiö- ja koulutarvikkeita. Ukrainaan lähtee samassa saattueessa lisäksi kaksi pakettiautoa ja ambulanssi.

Kalusto lahjoitetaan Ukrainaan.

– Avun tarve Ukrainassa on yhä suurta. Kuorma-auton luovutus on hieno osoitus solidaarisuudesta, ja yhdessä voimme tukea hyökkäyssodan kohteena olevaa kansaa, totesi kaupunginjohtaja Kirsi Rontu tiedotteen mukaan.

Yhteistyö sai alkunsa Keravan kaupungin aloitteesta. Keravalta on lähtenyt jo aiemmin useampia avustuskuormia Ukrainaan, Butšan kaupunkiin, ja keravalaisten auttamisen halu on pysynyt korkealla sodan alkamisesta lähtien.

– Kaukokiidolla vastuullisuus on myös tärkeisiin yhteiskunnallisiin asioihin vaikuttamista. Yritysten, yhteisöjen ja yksilöiden teoilla on vaikuttavuutta; emme saa unohtaa ukrainalaisten hätää, muistutti Suomen Kaukokiito Oy:n toimitusjohtaja Petri Angervuori.

Keravalle lahjoitettava kuorma-auto on toiminut aiemmin Kaukokiidon omistajaliikennöitsijä Kuljetusliike Taipale Oy:n kappaletavara- ja elintarvikejakelussa pääkaupunkiseudulla.

Tiedotteiden mukaan autosaattueen on määrä lähteä kohti Ukrainaa viikon 43 aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.