Kerava kehittää keskustan kävelykatua

Näkymä Keravan Kauppakaarella lokakuussa 2023. Kuva: Jani Jakonen

Keravan kaupunki pyrkii kehittämään Kauppakaarta eli kävelykatua.

Kaupunki on avannut verkkokyselyn Kauppakaaren kehittämistä varten.

Verkkokysely on auki asukkaille ja elinkeinoelämän toimijoille 1.2.–1.3.2024. Verkkokyselyssä kaupunkilaiset voivat kertoa mielipiteitään ja toiveitaan siitä, mihin suuntaan kävelykatua pitäisi tulevaisuudessa kehittää.

– Rakennamme Keravalle elinvoimaista, vehreää ja toimivaa keskustaa. Keskustan alue uudistuu kokonaisuudessaan, ja sen myötä myös kävelykatua tullaan kehittämään toimivammaksi ja viihtyisämmäksi. Tavoitteena on vetovoimainen kokonaisuus, joka palvelee niin kaupunkilaisia, yrityksiä kuin kiinteistöjä, kaupunki tiedottaa.

Kaupunki kerää verkkokyselyn avulla lähtötietoja vuoden 2024 aikana toteutettavaan Kauppakaaren yleissuunnitelman laatimiseen.

Yleissuunnitelma toimii pohjana keskustan kävelykadun tarkempaan rakennussuunnitteluun, jonka perusteella toteutetaan peruskorjaus. Peruskorjauksen yhteydessä maan alla sijaitseva infrastruktuuri, osa katukiveyksistä, penkit ja leikkivälineet sekä viheralueet uudistuvat.

Saatuja vastauksia hyödynnetään suunnittelutyössä. Suunnittelu toteutetaan konsulttityönä.

– Kaupunkilaisia, kiinteistön omistajia ja yrittäjiä osallistetaan suunnitteluun, ja kaikkia osallisia informoidaan aktiivisesti suunnittelun etenemisestä. Kauppakaaren yleissuunnitelma toimii yksityiskohtaisemman peruskorjaussuunnittelun ja tonttien visuaalisen ilmeen kehittämisen pohjana, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.