Järvenpään taidemuseoon uusi päänäyttely

Liisa Hilasvuori: Häviäjien joukkue, yksityiskohta, 2021, keramiikka. Kuva: Liisa Hilasvuori

Järvenpään taidemuseon vuoden 2022 päänäyttely on nimeltään Ihmisille ja kuoriaisille – Puutarhan salaisuus.

Näyttely pidetään Järvenpään taidemuseossa 13.2.-28.8.2022.

– Päänäyttelyssä astutaan puutarhojen lumoon, eli hehkuvien kukkien, kasvien ja puiden äärelle luontokadon ja ilmastokatastrofin varjossa, tiedottaa Järvenpään taidemuso.

Suomen taiteen kultakauden ajan taiteilijoiden rakastetut maalaukset ja kolme nykytaiteilijaa kutsuvat levähtämään, virkistymään ja nauttimaan. Samalla maalaukset avaavat näkymiä elämän edellytyksiin, hyönteisiin, pieneen mittakaavaan, ja ihmisen ja luonnon suhteeseen. Ihminen sekä vaalii, nauttii ja kasvattaa, mutta myös tuhoaa, muuttaa ja kadottaa, luonnehtii taidemuseo näyttelyä.

Näyttelyssä nähdään teoksia Eero Järnefeltiltä, Venny Soldan-Brofeldtilta, Helene Schjerfbeckiltä, Pekka Haloselta, Magnus Enckelliltä ja Albert Edelfeltiltä.
Lisäksi mukana on kolme nykytaiteilijaa: Liisa Hilasvuori, Tamara Piilola ja Pasi Rauhala.

Pasi Rauhalalta nähdään aivan uusi, tähän näyttelyyn luotu Eero Järnefeltin maalauksesta inspiroitunut puutarhateemainen 3D-animaatio, jossa on Lauri Wuolion äänimaailma.

Liisa Hilasvuorelta esille tulee uusia keramiikkainstallaatioita ja Tamara Piilolalta teoksia, joita ei aikaisemmin ole nähty pääkaupunkiseudun näyttelyissä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.