Järvenpään taidemuseo, Ahola ja Suviranta avautuvat kesäkaudelle

Suviranta. Kuva: Niklas Warius

Järvenpään museopalveluiden kohteiden avajaisviikolla Järvenpään taidemuseolla avautuu kaksi näyttelyä: Eero Järnefeltin ja Venny Soldan-Brofeldtin taiteesta ja elämästä kertova pysyvä kokoelmanäyttely sekä Kallio-Kuninkalan vaiheista kertova kulttuurihistoriallinen näyttely.

Taiteilija Venny Soldan-Brofeldtin ja kirjailija Juhani Ahon entinen kotitalo Ahola avautuu kesäkauteen toukokuussa tuoden yleisön nähtäville uusia näkökulmia taiteilijapariskunnan elämästä. Kesänäyttelyssä on esillä vertaistaiteilijoiden taidetta.

Eero ja Saimi Järnefeltin ateljeekotiin Suvirantaan ja sen puutarhaan pääse jälleen tutustumaan opastetuilla kierroksilla toukokuusta elokuuhun.

Järvenpään taidemuseolla avautuu kokoelmanäyttely 3. toukokuuta.

Järvenpään taidemuseolla on Suomen kattavin kokoelma Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäsenten Eero Järnefeltin (1863–1937) ja Venny Soldan-Brofeldtin (1863–1945) taideteoksia.

Molempien taiteilijoiden syntymästä tulee kuluneeksi 160 vuotta vuonna 2023 ja Järvenpään taidemuseo nostaa esille taiteilijat pysyvässä kokoelmanäyttelyssä.

– Kokoelmanäyttelyssä taiteilijoiden teokset kuljettavat Tuusulanjärvelle, taiteilijakoteihin, meren äärelle, Kolille ja matkoille Pariisiin ja Firenzeen. Yleisö on äänestänyt mukaan kokoelmanäyttelyyn omat suosikkinsa, kerrotaan Järvenpään kaupungin tiedotteessa.

Näyttelysuunnittelusta vastaavat Järvenpään taidemuseo ja IntroDesign.

Järvenpään taidemuseossa avautuu 3. toukokuuta myös näyttely nimeltään ”Taiteilijayhteisön keskellä – Kallio-Kuninkala ennen ja nyt”.

Näyttely risteilee menneessä, nykyhetkessä ja tulevassa, musiikin, teatterin ja kuvataiteen maailmoissa. Se kuljettaa 1800-luvun lopulta K.A. (1862-1949) ja Kerttu Paloheimon (1863-1923) perheen ja suvun vaiheista tämän päivän toimintaan Taideylipiston Järvenpään toimipisteenä.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Järvenpään taidemuseon ja Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiön kanssa. Säätiö viettää 50-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2023.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.