Järvenpäähän perustettiin Kulttuurilainaamo

Kulttuurilainaamosta voi lainata kirjastokortilla vaikkapa padelmailoja. Kuva: Noora Puotiniemi

Järvenpään kirjastossa olevasta Kulttuurilainaamosta voi lainata kirjastokortilla esimerkiksi kulttuuritapahtumien pääsylippuja, urheiluotteluiden kausikortteja tai padelmailoja.

Kulttuurilainaamoidean taustalla on Järvenpään Yrittäjät ry.

Mukana ideaa toteuttamassa ovat olleet Yrittäjien puheenjohtaja Roope Lehtoranta, varapuheenjohtaja Petra Willberg sekä hallituksen jäsen Mari Orlo.

Kulttuurilainaamo on rahoitettu Järvenpään Yrittäjät ry:n järjestämällä hyväntekeväisyystapahtumalla elokuussa 2023.

– Idea Kulttuurilainaamoon syntyi, kun pohdimme hyväntekeväisyystapahtumamme Katukoriksen tuotoille kohdetta. Halusimme tuoda iloa ja lisätä yhteisöllisyyttä sekä tapahtuman että lahjoitettavan tuoton kautta, kertoo Petra Willberg Järvenpään kaupungin tiedotteessa.

– Kaupungin kanssa yhteistyö mahdollisti kirjaston mukaan tulemisen ja saimme helpon tavan toteuttaa lainaamo, Willberg jatkaa.

Tällä hetkellä (19. maaliskuuta) kulttuurilainaamo mahdollistaa Raiders Basket -kausikorttien sekä Kotone Sportin padel-pelivuoron lainaamisen.

Lisäksi kulttuurilainaamo on lahjoittanut lainattavia pilatesrullia ja padelmailoja.

Kirjasto sai myös Studio 123 -elokuvateatterin lippuja, mutta ne loppuivat suuren kysynnän vuoksi.

– Kevään aikana tavoitteena on kasvattaa lainattavien tuotteiden valikoimaa. Toivomme löytävämme yhteistyön kautta muutamia elämyksellisiä palveluita sekä iloa tuottavia tavaroita, ideoi Mari Orlo.

– Otamme mielellämme ehdotuksia ja toiveita vastaan, mitä kulttuurilainaamosta olisi mukavaa lainata. Myös yritykset voivat tarjota omia palveluitaan mukaan lainaamoon, hän vinkkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.