Lidl järjestää kilpailun neljän muraalin maalaamiseksi Järvenpäähän +kuva

Lidl Suomi hakee kilpailulla neljää ideaa ja toteutusta muraaleihin, jotka tullaan maalaamaan Lidlin Järvenpäähän pian valmistuvaan uuteen jakelukeskukseen.

Lidl Suomi järjestää muraali- eli seinämaalauskilpailun. Tarkoituksena on löytää ideat ja toteutus muraaleista kaikkiaan neljälle erikokoiselle sisäseinälle Järvenpäähän valmistuvaan jakelukeskukseen.

Lidl maksaa toteutettavista töistä 5000 euron palkkion per työ ja kustantaa toteutukseen tarvittavat materiaalit ja välineet. Kilpailuehdotukset on lähetettävä viimeistään 12.8. ja maalaustyöt on tarkoitus aloittaa heti syyskuussa.

Kilpailu on avoin ja päätökset tilattavista teoksista tekee Lidlin kokoama raati. Raatiin kuuluu muraalitaiteilija Salla Ikonen ja Lidlin työntekijöitä sekä johtoa. Ikosen maalaamia muraaleja on nähtävillä useissa Suomen kaupungeissa ja ulkomailla.

– On hienoa, että saimme kilpailuraatiin kokeneen, useita upeita seinämaalauksia toteuttaneen Ikosen. Hän tuo kilpailuun paitsi käytännön kokemusta suurikokoisten taideteosten toteuttamisesta, myös taiteellista asiantuntemusta, Lidlin operatiivinen johtaja Nicholas Pennanen sanoo.

Muraalitaiteilija Salla Ikonen iloitsee, että muraalien arvo nähdään myös yritysmaailmassa.

– Muraalikilpailu on hyvä tilaisuus usealle taiteilijalle päästä tekemään näyttävä työ ja käyttämään luovuuttaan. Olen tehnyt lukuisia tilaustöitä eri yrityksille, kunnille ja yksityishenkilöille ja nähnyt kuinka paljon maalaukset ilahduttavat ja muuttavat paikkojen tunnelmaa. Se on yksi työn palkitsevimmista osuuksista itse maalaamisen lisäksi, Ikonen sanoo.

Järvenpään jakelukeskuksessa panostetaan työntekijöiden viihtyvyyteen

Muraaleilla halutaan elävöittää huippuluokan energiaälykkään ja ympäristöystävällisen jakelukeskuksen työtiloja. Järvenpään jakelukeskuksessa on haluttu panostaa kolmivuorotyötä tekevien työviihtyvyyteen muun muassa lisäämällä varastohalleihin enemmän ikkunoita, jotka päästävät päivänvaloa paremmin sisään. Sisäseinille maalattavat muraalit tuovat osaltaan tiloihin väriä ja eloa ja ne lisäävät työviihtyvyyttä.