Haukat lauantain kärkikamppailuun ilman valmentajaa

II-divisioonan Etelälohko jatkuu huippuottelulla Järvenpäässä lauantaina. 

Jääkiekon kakkosdivisioonan Etelälohko eteni syksyllä tukevasti suosikkien komennossa. Järvenpään Haukat ja Kauniaisten GrIFK kaksikko onkin nykäissyt toistakymmentä pistettä eroa seuraaviin.

Kärjessä Haukat on kerännyt pisteen enemmän kuin ottelun vähemmän pelannut GrIFK. Joulutauko pyyhitään pois jaloista neljän ottelun kierroksella lauantaina 7. tammikuuta (toimitus 5.1.: korjattu kuukausi ).

– Luvassa on runkosarjavoiton kannalta heti isoin mahdollinen ottelu, kun GrIFK matkaa reissaa Järvenpäähän. Grani on vienyt kaksi aiempaa ottelua nimiinsä, joten Haukoille olisi itseluottamuksen kannalta nyt tärkeä paikka ottaa voitto, toteaa asiantuntija Juha Kvist.

Jeskanen jätti erokirjeen

Oman lisämausteensa lauantain peliin tuo Haukkojen valmentajan vaihtuminen. Kimmo Jeskanen jätti vuodenvaihteen tienoilla eronpyyntönsä seuralle ja johtokunta on päättänyt kunnioittaa tätä pyyntöä, johon ei Haukkojen FB-sivujenkaan mukaan liity sen kummempaa dramatiikkaa. Lauantain pelin joukkue joutunee kuitenkin pelaamaan ilman päävalmentajaa, mikä on erikoista sekin.

Tasainen lohko

Kokonaisuutena Etelälohko on kakkosdivarin lohkoista tasaisimpia. Kukaan tuskin enää pystyy uhkaamaan kärkikaksikkoa taistelussa lohkovoitosta, mutta kaikilla joukkueilla on edelleen mahdollisuus yltää pudotuspeleihin.

– Lohkon heittopussiksi ennakoitu Kirkkonummen Salamat on odotetusti viimeisenä, mutta se on pystynyt vääntämään sekä Haukat että Hoki Klupi Hyvinkään jatkoajalle asti, joten Salamat voi olla hyvinkin kiinnostava joukkue, Kvist vinkkaa.

– Salamoiden riveistä pistää silmään etenkin Juuso Mansikkamäki, joka oli voittamassa Bluesissa A-nuorten SM-kultaa keväällä 2009. Nyt hän on tehnyt 13 pelissä 20 tehopistettä, mikä on komea saldo selkeänä altavastaajana lähes joka peliin lähtevältä joukkueelta.

Hyvinkään Hoki Klupin Jesse Tetri (15 pelissä 17+18) johtaa selkeästi lohkon pistepörssiä, mutta kokonaisuutena hyvinkääläisjoukkue on ollut pettymys.

– Joukkue oli ennakkoarvioissamme tyrkyllä kolmen kärkeen, mutta aika nihkeää on ollut. Kausi lähti mahdollisimman kehnosti liikkeelle kolmella tappiolla, eikä joukkue ole saanut pistettäkään kärkikaksikolta, Kvist ynnää.

Positiivisin yllättäjä tulee Vantaalta. HC Vantaa oli kauden alussa tyrkyllä jopa putoamistaisteluun, mutta joukkue porskuttaa komeasti kolmantena.

– Kurinalaiselta vaikuttaa: Vantaalaiset ovat ottaneet ylivoimaisesti vähiten jäähyjä, ja alivoimamaalejakin on vastaavasti syntynyt peräti neljä, toteaa Kvist.

Nousijajoukkue Sipoo Wolfia ennakoitiin pohjalle Salamoiden seuraksi. Sipoolaiset saivat syksyllä HIFK:n junioreista avukseen 18-vuotiaan maalivahdin Julius Avenin, joka lunasti paikkansa upeasti: Isokokoinen Aven torjui syksyllä seitsemässä pelissään lohkon parhaalla torjuntaprosentilla ja hinasi osaltaan Wolfin sarjassa tällä hetkellä viidenneksi.

Kärkiottelu Haukat – GrIFK lauantaina 7.1.2017 klo 18.50 K-Rauta Areenalla.

Länsirannikon II-divisioonalohkon voittajasuosikit (ennen pudotuspelejä):

Haukat
GrIFK
H.K.H.
HC Vantaa
Nikkarit
KJT M
Viikingit
Wolf
HCK Salamat

 

Kuva: Tanja Kalliosaari

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.