Järvenpää on kasvanut toiseksi eniten Helsingin seudulla – nyt tuli paha takaisku

Lujatalo Oy:n kuva

Järvenpää on alkuvuoden aikana kasvanut suhteellisesti toiseksi eniten Helsingin seudulla, mutta nyt kasvu kokee kolauksen.

Järvenpään kaupunki ilmoitti 1. lokakuuta, että Lujatalo Oy vetäytyy Perhelän korttelin rakentamisesta viime metreillä. Perhelän kortteliin oli määrä aloittaa nyt lokakuussa muun muassa asuntojen rakentaminen tuhannelle asukkaalle. Kortteliin on myös kaavoitettu Järvenpään korkeimman 23-kerroksisen tornitalon rakentaminen.

Järvenpään asukasluku on kasvanut viime tammikuun ja elokuun välisenä aikana 1, 4 prosenttia. Voimakkaimmin väestö on Helsingin seudulla kasvanut Keravalla, jossa kasvua on 1, 7 prosenttia.

Järvenpäässä asui elokuussa 43 170 asukasta. Tammikuussa järvenpääläisiä oli 42 572.

Perhelän korttelin rakentamisen viivästyminen tuo takapakkia Järvenpään muutoin suotuisalle kehitykselle. Perhelän korttelin rakentaminen oli juuri käynnistymässä Järvenpään keskustassa.

Lujatalo Oy:n mukaan se vetäytyi hankkeesta, koska hankkeen taloudelliset edellytykset eivät tule täyttymään nykyisessä markkinatilanteessa. Suurin syy on rakennuskustannusten merkittävä kasvu.

-Perhelän keskustakorttelin rakentamisen siirtyminen ja kariutuminen halutun mukaisena on Järvenpään kaupungille ja Lujatalolle paha takaisku, kerrotaan Lujatalo Oy:n tiedotteessa.

-Olemme erittäin yllättyneitä ja pettyneitä, että hanke kaatuu näin viime metreillä, kertoo Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen.

Järvenpää ei aio kuitenkaan lannistua. Naukkarisen mukaan Järvenpään kaupunki lähtee välittömästi hakemaan uutta ratkaisua välittömästi.

Perhelä toteutetaan joka tapauksessa. Hanketta on valmisteltu jo useamman vuoden ajan, ja tontti on rakennusvalmiina. Uutta kumppania lähdetään hakemaan välittömästi.

-Uusi kumppani pääsee aloittamaan huomattavasti paremmista lähtökohdista, joten hanke päästään käynnistämään paljon nopeammin.

Hankkeeseen on tähän mennessä käytetty noin yhdeksän miljoonaa euroa. Kuluja on syntynyt erityisesti kiinteistöjen ostamiseen ja purkutöihin liittyen. Summasta yli kahdeksan miljoonaa euroa on suoraan hyödynnettävissä tulevaisuudessa. Lisäksi Lujatalo Oy:n maksama hankkeen varausmaksu 500 000 euroa jää Järvenpään mukaan Järvenpään kaupungille.

Kaupunki lupaa tiedottavansa Perhelän rakennushankkeesta heti, kun hankkeen etenemisestä tiedetään lisää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.