Järvenpää liittyi Terve kunta -verkostoon

Kuvituskuva

Järvenpään kaupunki on liittynyt mukaan Terve kunta -verkostoon.

Verkoston toiminnan tarkoituksena on tukea kuntia kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Terve kunta -verkostoa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Verkostoon kuuluu 39 kuntaa ja kaksi kuntayhtymää.

Terve kunta -verkosto on kuntien yhteistyöverkosto, jossa kunnat kehittävät hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisen toimintaansa vaikuttavammaksi.

Verkoston tehtävänä on kehittää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintatapoja ja rakenteita Suomessa.

Kansainvälistä yhteistyötä tehdään myös WHO European Healthy Cities -verkoston kanssa.

– Järvenpää voi yhteistyössä muiden verkostoon kuuluvien kuntien kanssa kehittää asukkaidensa hyvinvointia ja terveyttä. Erityisen tärkeää ja osaamista vahvistavaa on verkoston yhteiskehittäminen, vertaistuki ja hyvien käytäntöjen jakaminen. Tämä on näköalapaikka kuulla muiden kuntien kokemuksia, oivalluksia sekä tavoista toimia, kertoo verkostossa Järvenpään kaupungin yhdyshenkilönä toimiva, johtava asiantuntija Tuomas Tenkanen tiedotteessa.

Terve Kunta -verkosto järjestää vuosittain yhteistyökokouksia ja avoimia seminaareja. Uutuutena ovat verkostokahvit, jotka ovat vapaamuotoisia kokemusten jakamisen paikkoja.

– Saamme tämän verkoston kautta paljon tukea ja oppia hyvinvointityöhön ja pääsemme myös jakamaan omaa osaamistamme, jatkaa Tuomas Tenkanen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.