Joulupuu tuo valoa yksinäisiin koteihin Järvenpäässä

Joulupuu on Nuorkauppakamariverkoston järjestämä hyväntekeväisyyskeräys, jossa kerätään joululahjoja vähävaraisille lapsille ja aikuisille. Keräys järjestetään tänä vuonna jo 19. kerran, joten se on hyvin tunnettu ja monen odottama vuosittainen hyvänmielen tempaus. Tänä vuonna keräys toteutetaan Järvenpäässä aikavälillä 24.11 – 11.12.

Joulupuun tarkoituksena on kerätä yhteisvoimin lahjoja sellaisille ihmisille, jotka muuten saattaisivat jäädä jouluna muistamista vaille. Lahjoittajan tehtävänä on hankkia käyttämätön tai itse tehty lahja, paketoida se pakettiin ja tuoda se Joulupuun alle. Joulupuista löytyy kiinnitettynä pakettilappuja, jotka osoittavat, kenelle lahja annetaan (esimerkiksi 11-13 –vuotias poika tai seniori-ikäinen nainen). Lappuun tulee kirjoittaa paketin sisältö, jotta se osataan luovuttaa oikealle henkilölle.

Keräysajan päätyttyä Keski-Uudenmaan soten (Keusote) Järvenpään aikuissosiaalityön henkilöstö käy keräämässä paketit Joulupuiden alta, lajittelee ne sekä jakaa ne jouluksi asiakkailleen. Keusoten aikuissosiaalityön henkilökunnalta saadun palautteen perusteella jokainen lahja on tullut tarpeeseen ja ne ovat ilahduttaneet sekä herkistäneet saajiaan joka vuosi.

Keusoten aikuissosiaalityön esimies Henna KaukonenNyholm kertoo, että lahjat jaetaan etukäteen mietittyjen perheiden lapsille:

‒ Lähtökohtana on se, että kaikilla olisi mahdollisuus päästä tästä osalliseksi.

Hän muistuttaa, että myös vanhusten sekä aikuisten miesten ja naisten lahjoille on kysyntää.

Paikallista Joulupuu-projektia organisoi Järvenpään seudun nuorkauppakamari.

‒ Kiitos tämän tärkeän projektin onnistumisesta kuuluu kaikille lahjoittajillemme sekä mukana oleville yrityksille. Paketteja on tullut aiempina vuosina runsain määrin. Uskon meidän pääsevän tänäkin vuonna hienoon tulokseen, sillä keräyspaikkoja on aiempaa enemmän, kertoo Joulupuun projektinjohtaja Ellen Vikman Järvenpään seudun nuorkauppakamarista.

Tänä vuonna Joulupuun keräyspaikaksi ilmoittautui myös Lepolassa sijaitseva Ratsastuskeskus Aino.

‒ Haluamme tulla mukaan keräykseen, jonka avulla viedään joulumieltä kaikille. Meillä voi myös lahjan tuomisen yhteydessä nauttia kahvila Vennyn antimista ja ihailla hevosia, Mia Stellberg ratsastuskeskus Ainosta kertoo.

Moni lahjoittaja on tuonut paketin tai paketteja keräykseen jo useampana peräkkäisenä vuotena. Joulupuu-keräys nähdään helppona ja luotettavana tapana auttaa, sillä avun kohde on tiedossa ja lahjoitus menee sellaisenaan perille avunsaajalle.

‒ On hienoa, että etenkin näin jouluaikana ihmiset ajattelevat herkästi myös niitä, joille läheisten kanssa vietetty aika ja suuret lahjamäärät eivät ole itsestäänselvyys. Myös meillä Järvenpäässä on paljon vähävaraisia perheitä sekä henkilöitä, jotka viettävät joulunsa aivan yksin, Vikman pohtii.

Juuri näihin koteihin Joulupuu pyrkii tuomaan jouluksi valoa ja lämmintä mieltä.

Vinkkejä lahjaideoihin saa Joulupuun verkkosivulta: https://joulupuu.org/lahjavinkit/

Muita lisätietoja Jäken Joulupuun Facebook-sivu: https://www.facebook.com/jakenjoulupuu/
sekä Järvenpään seudun nuorkauppakamarin nettisivu: http://jcjarvenpaa.fi/projektit/joulupuu/

Joulupuut löytyvät seuraavista järvenpääläisistä yrityksistä:

Scandic Järvenpää (Asema-aukio)
OP Uusimaa (Osuuspankki, Sibeliuksenkatu 17)
LadyLine Järvenpää (Wärtsilänkatu 12)
Järvenpään Kukkakauppa ja Hautaustoimisto (Helsingintie 10)
Ratsastuskeskus Aino (Maamiehenkatu 14)
Pietolan Grilli (Wärtsilänkatu 12 a)

Näiden lisäksi lahjoja kerätään Nuorkauppakamarin järjestämässä Anne Mattilan Joulukonsertissa Järvenpää-talolla 4.12 (klo 18.30-20), sekä Valmetin henkilökunnan sisäisessä keräyksessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.