Iso siltaurakka etenee Kirkkonummella

Kohteen työmaapäällikkö Vilho Hiltunen ja työnjohtaja Antti Putto Kreatelta ovat tyytyväisiä Kirkkonummentien levenemisen mahdollistavaan tukimuuriin, joka valmistui suunnitellusti siltatyömaan etelälaidalle.

Kirkkonummella ahkeroidaan massiivisella siltatyömaalla.

Kreate Group Oyj uusii Kirkkonummen suuressa siltahankkeessa Kirkkonummentien ylikulkusillan, joka ylittää Helsinki–Turku-radan ja kaksi katua.

Kirkkonummen keskustan uudistettu sisääntuloväylä rakennetaan kahdessa vaiheessa: ensin rakennetaan nykyisen sillan itäpuolelle silta B ja kun liikenne on siirretty silta B:lle, vanha silta puretaan ja sen tilalle rakennetaan silta A.

Elokuussa 2022 alkaneella työmaalla on siirrytty silta B:n perustustöiden jälkeen maatukien ja välitukien puumuottien rakentamiseen ja raudoittamiseen.

– Maaperä osoittautui ennakoitua kivisemmäksi, joten suunnitelmista poiketen perustuskaivuita varten rakennettavat tukiseinät oli toteutettava muuten kuin ponttiseininä. Eteläpuolelle porasimme 35 metriä pitkän ja 6–10 metriä korkean porapaaluseinän ja pohjoispuolelle rakensimme lähes 100 metriä pitkän ja kymmenisen metriä korkean settiseinän, jota hitsasimme neljän kuukauden ajan, kertoo kohteen työmaapäällikkö Vilho Hiltunen Kreatelta.

Työmaalla on rakennettu myös tukimuureja, jotka mahdollistavat 5–10 metriä muuta maastoa korkeammalla sijaitsevan Kirkkonummentien leventämisen uuden sillan myötä.

– Sillan eteläpuolella valoimme tien rakenteita varten 85 metriä pitkän ja kymmenisen metriä korkean tukimuurin. Myös pohjoispuolelle kohoaa tukimuuri, jonka viimeinen lohko yhdistyy kauppakeskus Kirsikan parkkialueelle menevän sillan levikkeeseen, selittää Vilho Hiltunen.

– Kaikki tehdyt tukirakenteet ovat paitsi kooltaan massiivisia myös toteutukseltaan haastavia, koska rakentaminen on tapahtunut ja tapahtuu ahtaassa ympäristössä. Tukien rakentaminen sujui kuitenkin odotettua jouhevammin.

Seuraava haastavampi työvaihe koitti huhtikuun alussa, jolloin siltatyömaalla ryhdyttiin rakentamaan vilkkaan Rantaradan yli.

Kun silta B on syksyllä valmis, alkaa nykyisen sillan purkaminen.

Nykyisen sillan paikalle tulevan silta A:n rakentaminen käynnistyy perustusten paalutuksella loppuvuonna 2023.

Sillat A ja B ovat nykyistä Kirkkonummentien ylikulkusiltaa yli 30 metriä pidemmät ja kolmen aukon sijaan niissä on viisi aukkoa. Sillat ylittävät Helsinki–Turku-radan lisäksi Munkinmäentie- ja Asemankulma-nimiset kadut.

– Urakassa siirrämme Munkinmäentien linjausta 20 metriä etelämmäksi. Uudella tielinjauksella ja useammalla silta-aukolla valmistaudutaan tuleviin ratavarauksiin, toteaa Vilho Hiltunen.

Munkinmäentien rakentaminen alkaa silta A:n ja B:n valmistumisen jälkeen kesällä 2024.

Kreate uusii Kirkkonummen keskustan merkittävänä sisääntuloväylänä toimivan Kirkkonummentien ylikulkusillan. Kahdessa vaiheessa rakennettava silta ylittää Helsinki–Turku-radan sekä Munkinmäentie- ja Asemankulma-nimiset kadut.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.