Graffitiprojekti luvassa alikulkutunneliin Klaukkalaan

Kuvituskuva.

Nurmijärven kunta aikoo pilotoida graffitimaalausprojektia Klaukkalantien yhdessä alikulkutunnelissa Klaukkalassa.

Projektin taustalla on valtuustoaloite, jossa esitetään, että nurmijärveläisille nuorille tarjotaan mahdollisuus maalata Klaukkalantien alikulkutunneleiden seinät kunnan nuorisotoimen ja koulujen kanssa.

Kunta kartoitti Klaukkalantien potentiaalisia alikulkuja, ja on valinnut parhaiten maalausprojektin pilotointiin soveltuvan alikulun.

– Pilotointikohteeksi valikoitui Kuntotien ja Kiikkaistenkujan välissä oleva alikulku, sen hyvän ja keskeisen sijainnin vuoksi. Alikulussa on maalattavaa pinta-alaa on noin 35 neliömetriä molemmin puolin. Seinämät ovat rakenteellisesti hieman epätasaiset, mutta soveltuvat pilotointikohteeksi. Tällä hetkellä alikulun seinillä on epäyhtenäisiä ja hajanaisia maalauksia ja kirjoituksia, kerrotaan Nurmijärven kunnanhallituksen hyväksymässä vastauksessa valtuustoaloitteeseen.

Kunnan kartoitukseen sisältyi muun muassa Klaukkalan Torikujan alikäytävä, mutta kunnan mukaan se soveltuu todella huonosti graffitimaalauksiin koska alikäytävän pinnat ovat kaltevat ja laatoitettu. Seinämissä ei ole suoria sileitä pintoja.

Graffitiprojekti voisi käynnistyä niin, että nuorille järjestetään ensin graffiti-työpajan tyyppinen toimintamalli, jossa nuoret voisivat keskitetysti ja yhdessä samalla harjoitella spray-maalien käyttöä.

– Tarkoituksena olisi, että alan osaava taiteilija suunnittelee teoksen ja piirtää sen ääriviivat. Tämän jälkeen nuoret saavat maalata teoksen ja pääsevät harjoittelemaan maalaamista. Näin yhdessä tekemällä tällainen yhteisöllinen työ voisi säilyä parhaiten myös ilkivallalta.

Valtuustoaloitteeseen annetun kunnanhallituksen vastauksen mukaan tavoitteena on, että kunnan tekninen keskus toimittaa pilotoinnissa tarvittavat maalit ja tarvikkeet. Tekninen keskus myös valmistelee tarvittavat pohjatyöt, jos esimerkiksi alikulun seinät vaativat tasoitusta ennen maalausta.

– Vastaavasti kulttuuripalvelut sekä nuorisopalvelut hoitavat yhteistyössä työpaja organisoinnin nuorille ja pilotoinnin käytännön läpiviennin. Kunta voisi esimerkiksi tilata työn suunnittelun taiteilijalta ja osallistaa nuoret asiasta kiinnostuneet yhteisesti maalaamaan kohteen.

Valtuustoaloitteeseen tarvitaan vielä Nurmijärven kunnanvaltuuston hyväksyntä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.