Elintapahelppi aloitti Vantaalla ja Keravalla

Kuvituskuva

Vantaalla ja Keravalla pilotoidaan vuoden 2024 aikana uudenlaista elintapaohjauksen palvelua.

Elintapahelppi on maksuton, matalan kynnyksen neuvontapalvelu, jonka tavoittaa chatissa, puhelimella sekä sähköpostilla.

Palvelussa ravitsemus- tai elintapaneuvoja auttaa niissä elintapoihin liittyvissä pulmissa, joihin kaipaa tukea tai vinkkejä. Voi esimerkiksi kysyä syömiseen ja ravitsemukseen liittyvistä asioista, pyytää apua liikkumissuunnitelman laatimiseen tai pohtia yhdessä sopivia keinoja palautumiseen. Pienetkin muutokset arjessa voivat parantaa terveyttä, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Vantaan kaupunki pilotoi ravitsemusneuvonnan palvelua viime vuonna. Nyt Elintapahelpistä saa ensi kertaa tukea myös muissa elintapapulmissa.

Etäneuvonnan lisäksi Vantaa tarjoaa terveyskeskuksissa yksilöllistä hyvinvointimentorointia, jonka asiakkaaksi voi hakeutua, mikäli tietyt terveydentilaan liittyvät hakuehdot täyttyvät.

Kaikille avoimen Elintapahelpin avulla Vantaan kaupunki haluaa tuoda elintapaneuvojiensa asiantuntemuksen entistä helpommin ja laajemmin asukkaiden saataville.

Elintapahelpin pilotti jatkuu vuoden 2024 elokuuhun saakka. Tavoitteena on, että palvelu vakinaistetaan osaksi Vantaan elintapaneuvonnan palveluja, mikäli pilotoinnista saadut tulokset ovat hyviä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.