Eläköityvä Ritva Viljanen: Vantaalla paljon positiivista energiaa

– On upeaa päättää työuransa omaan kotikaupunkiinsa, sanoo pitkän uran valtionhallinnossa ja kunnallishallinnossa tehnyt Ritva Viljanen.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen jää eläkkeelle kaupungin palveluksesta 1. elokuuta 2023 alkaen.

Viimeinen työpäivä on kuitenkin huhtikuussa, jonka jälkeen Viljanen käyttää jäljellä olevat lomapäivät.

Ritva Viljanen on toiminut Vantaan kaupunginjohtajana vuodesta 2018 alkaen.

Ennen Vantaan kaupunginjohtajan virkaa Viljanen on tehnyt pitkän työuran valtion- ja kunnallishallinnossa.

Hän on toiminut muun muassa Helsingin kaupungin sivistys- ja kulttuuritoimen apulaiskaupunginjohtajana, sisäministeriössä kansliapäällikkönä ja hallitusneuvoksena, Väestörekisterikeskuksen ylijohtajana, oikeusministeriön lainsäädäntöneuvoksena ja valtiovarainministeriössä eri tehtävissä.

– Olen viihtynyt Vantaalla erittäin hyvin, ja olen asunut käytännössä koko aikuisikäni täällä. On upeaa päättää työuransa omaan kotikaupunkiinsa, kertoo Ritva Viljanen kaupungin tiedotteessa.

– Kaupunginjohtajana olen nähnyt, miten paljon vantaalaisissa on positiivista energiaa ja vahvaa yhteisöllisyyttä. Kaudellani Vantaa on kasvanut ja kehittynyt voimakkaasti. Kaupungin asukasluku on kasvanut yli 20 000 henkilöllä.

– Myös kaupungin talous on saatu kuntoon ja Vantaa on nyt yksi vähiten velkaisimmista suurista kaupungeista. Terve talous antaa Vantaalle hyvät tulevaisuuden näkymät. Vantaa ei pysähdy, vaan meillä on katse rohkeasti eteenpäin, Viljanen jatkaa.

Vantaan kaupunginjohtajan virka julistetaan auki 27. maaliskuuta ja hakuaika virkaan on 31.3.-20.4.2023. Tavoitteena on, että uusi kaupunginjohtaja voisi aloittaa tehtävässään 1. elokuuta 2023.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.