Yli 2 000 jalkapalloa täyttää Töölön jalkapallostadionin

Unelmien kenttä -installaatio on Töölön jalkapallostadionilla tiistaina 24. elokuuta.

Töölön jalkapallostadionille luodaan erikoinen taideinstallaatio, joka käsittää huikean määrän jalkapalloja.

Yleisölle ilmainen ja avoin Unelmien kenttä -installaatio koostuu 2021:stä jalkapallosta.

Elokuun 24. päivänä 2021 Töölön Bolt Arenan täyttävä Unelmien kenttä on osa kuvataiteilija Sophia Ehrnroothin monikanavaista, jalkapalloteemaista taideprojektia.

Sophia Ehrnrooth aloitti vuonna 2013 Dream of Championship, Unelma mestaruudesta -teossarjan, jossa hän dokumentoi nuoria jalkapalloilijoita ja heidän unelmiensa eri muotoja ja ilmentymiä.
Teoskokonaisuus täydentyy nyt Töölön jalkapallostadionilla. Jalkapallojen joukossa yleisö voi kulkea, leikkiä, pallotella ja unelmoida.

Installaatio kestää vain yhden päivän, ja se on Töölön jalkapallostadionilla 24. elokuuta kello 11-19.

Yleisö voi osallistua 2021:stä jalkapallosta koostuvaan installaatioon lisäämällä joukkoon oman vanhan haaveensa vanhan jalkapallon muodossa. Yleisö voi myös poimia mukaansa uuden pallon ja unelman.

Valtava jalkapallomeri stadionilla symboloi unelmia, elämää ja uusia alkuja. Taiteen, urheilun ja luovuuden yhdistävässä teoksessa voi konkreettisesti kokea leikin ilon ja palauttaa uskon unelmiinsa.

– Haluan herättää avointa keskustelua nuorten unelmoinnista, sen mahdollistamisesta ja tukemisesta. Haluan taiteen antamin vapauksin nostaa kriittiseenkin keskusteluun niitä urheilumaailman puolia, jotka liian helposti tukahduttavat pelistä ilon ja leikin. Luovuus ja vapaus kehittyä omassa tahdissaan on tärkeää niin taiteessa kuin urheilussakin, Sophia Ehrnrooth kertoo tiedotteessa.

– Aiheen tutkiminen on ollut tunteiden vuoristorataa sekä kohteilleni, että myös minulle. Kun aloitin työn kahdeksan vuotta sitten, suomalaislasten unelmissa loistivat kaukaiset maailmantähdet. Nyt esikuvat löytyvät paljon lähempää ja kansan kollektiiviset jalkapallounelmat ovat käyneet toteen.

Kuvataiteilija Sophia Ehrnrooth täyttää Töölön stadionin elokuussa Unelmien kenttä -installaatiollaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.