Vuosaaressa tärkeä bussilinja sai lisää vuoroja

Kuvituskuva

Vuosaaressa suositulle runkobussilinjalle 560 (Rastila-Honkasuo) on lisätty vuoroja.

HSL tiedotti joulukuussa, että linjan 560 illan vuoroväli tihenee kaikkina päivinä 15 minuutista 10 minuuttiin. Muutos astui voimaan 8. tammikuuta.

Runkolinja 560 hoitaa ainoana linjana koko Meri-Rastilan liityntäliikenteen ja Keski-Vuosaaren Kallvikintien varren liityntäliikenteen metroasemalle. Monien matkustajien mukaan linja tarjoaa myös tärkeän joukkoliikenneyhteyden Vuosaaresta muun muassa Mellunmäkeen, Kontulaan ja Malmille.

Linjan 560 vuorojen lisääminen on osa laajempaa joukkoliikenteen tarjonnan lisäämistä Helsingin seudulla.

Liikenteen tihennykset ovat koskeneet lukuisia muitakin linjoja, kuten esimerkiksi 80, 82, 560, 600, 623 ja 625.

– Kyseessä on HSL:n ensimmäinen laaja investointi palvelun parantamiseen koronapandemian jälkeen. Joukkoliikenteen aikatauluihin ei ole tehty vastaavan kokoluokan kertaparannuksia koskaan aiemmin HSL:n historiassa. Käytämme kohdennettuihin palvelun parannuksiin yhteensä 6 miljoonaa euroa vuoden 2024 aikana, kerrottiin HSL:n tiedotteessa.

– Parannamme palvelua niillä linjoilla, joissa matkustajamäärien kasvupotentiaali on kaikkein suurinta. Parannukset kohdistuvat etenkin ilta- ja viikonloppuliikenteeseen ja uusille, kehittyville asuinalueille. Palveluparannusten lisäksi tavoittelemme lisää asiakkaita myös edullisemmilla lipuilla, kun kahden vyöhykkeen lippujen hinta laskee vuodenvaihteessa.

HSL:n strategisena tavoitteena on nostaa joukkoliikenteen käyttö ennätyslukemiin vuoteen 2025 mennessä.

– Lisäksi tavoittelemme talouden tasapainottamista ja sitä, että lipputulot muodostaisivat tuloistamme noin puolet. Asiakkaiden suurempi määrä tukee näiden kaikkien tavoitteiden saavuttamista, todettiin tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.