Vuoden Munkkalainen Antero Vartia haastattelussa!


Antero Vartia on sekä televisiosta että politiikasta tuttu Vihreiden kansanedustaja, joka palkittiin vastikään Vuoden Munkkalainen- tittelillä. Vartia kertoikin meille työelämän kuulumisten lisäksi muun muassa parhaan muistonsa Munkkiniemestä.

– Näin alkuvuodesta kuuluu oikein hyvää; on hienoa, että työt eduskunnassa jatkuvat. Kun on jo muutama vuosi kansanedustajan työtä takana, on jo ihan toinen käsitys siitä, miten asioiden kanssa voi tehdä töitä siten, että sillä on vaikutusta, Vartia kertoo.

Vartialle erityisen tärkeitä asioita ovat työmarkkinoiden toiminta sekä yritystuet.

– Nyt on nousukausi, ja se on oikea hetki muuttaa rakenteita. Taantumassa se on paljon kivuliaampaa. Poliitikkojen välisen vuorovaikutusen parantaminen on myös tärkeää, jotta saisimme helpommin ja parempia päätöksiä aikaiseksi.

Vartia aikookin asettua ehdolle ensi vuoden eduskuntavaaleissa, joskin kampanjan suunnittelu ei vielä ole ajankohtaista.

– Vaaleista voi kuitenkin todeta sen, että ne tarjoavat hyvän tilaisuuden pitää esillä teemoja, joita pidän tärkeinä. Haluan ehdottomasti jatkaa politiikassa.

”Munkkiniemessä parasta on yhteisöllisyys”

Vartia valittiin viime vuoden lopulla Vuoden 2018 Munkkalaiseksi, ja kansanedustaja toteaakin valinnan olleen kannustavampia asioita, joita hän on työssään kohdannut.

– Vuodet Munkkiniemen yhteiskoulun lukiossa ovat määrittäneet paljon sitä, mihin elämä kuljettaa. Todella ilahduttavaa saada tällainen tunnustus.

 

Munkkiniemessä parhaiksi puoliksi Vartia nimeää poikkeuksellisen ja vahvan yhteisöllisyyden.

 

– Tällainen yhteisö auttaa ihmisiä kannattelemaan toinen toisiaan ja uskomaan mahdollisuuksiin. Se saa ihmiset tarttumaan toimeen, antaa turvaa ja inspiraatiota sekä kantaa läpi elämän.

 

Vartia kertoo haastattelun päätteeksi yhden hyvän muiston Munkkiniemestä. Niitä löytyy niin paljon, että valinta on vaikea.

– Kun olin lukion ensimmäisellä, vuotta vanhemmilla opiskelijoilla oli teltta koulun takaisessa metsikössä. He juhlivat jäljellä olevan sadan aamun kunniaksi, ja sain kutsun mukaan. Ilta oli sekä jännittävä että ikimuistoinen!
Iida Rekunen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.