Viski kypsyi Kalasatamassa kymmenen vuotta

Kalasatamassa valmistetut viskit ovat kypsyneet maagiseen 10 vuoden ikään. Kuva: The Helsinki Distilling Company

The Helsinki Distilling Company tynnyröi ensimmäiset kotimaisesta ohra- ja ruismaltaasta tislaamansa viskierät Kalasataman Teurastamolla syksyllä 2014.

Nyt nämä viskit ovat kypsyneet kymmenen vuoden ikään ja rajoitetut erät niistä on pullotettu.

Yritys tiedotti marraskuun loppupuolella, että helsinkiläisviskeistä ensimmäinen ”Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release” -mallasviski on jo saatavilla Tislaamo-Distillery Bar -tislaamoravintolasta Kalasataman Teurastamolla.

Seuraavaksi julkaistiin ruisviski ”Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release”.

– Käsityötislaamolle viskin kypsyttäminen kymmenvuotiaaksi ei ole itsestäänselvyys. Raaka-aineiden ja tislauslaitteiston lisäksi viski vaatii myös optimaalisen kypsytysympäristön ja arvokkaat tammitynnyritkin vaativat jatkuvaa huolenpitoa, kerrottiin yrityksen tiedotteessa.

The Helsinki Distilling Company kertoo olevansa sataan vuoteen ensimmäinen tislaamo Helsingissä. Yhtiö on voittanut tisleillään kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa.

Käsityötislaamo aloitti Helsinki Dry Ginin valmistuksella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.