Kaupunkikeidas nousi Ylä-Malmille

Vanhaan suihkulähdealtaaseen on kerääntynyt sadevettä.

Malmille ja Malminkartanoon on pystytetty kesällä 2021 kaksi vehreää keidasta kaupunkilaisten silmäniloksi ja viivähdyspaikaksi.

Tilat toimivat koko kesän ajan kaikille avoimina oleskelu- ja kohtaamispaikkoina.

Heinäkuussa tiedotettiin, että Fiksu Kaupunki -hanke toteuttaa elokuussa näissä kaupunkikeitaissa pienimuotoisia ulkotilaisuuksia sekä kerää asukkailta tietoa alueesta tulevia kokeiluja varten.

– Kaupunkikeitaiden tavoitteena on lisätä alueen viihtyisyyttä, kokeilla uusia ratkaisuja sekä toimia hankkeemme kohtaamispaikkana asukkaiden kanssa, kertoi projektipäällikkö Maija Bergström Forum Virium Helsingistä.

Fiksu Kaupunki – Helsinki Innovation Districts kehittää Pasilassa sekä kaupunkiuudistusalueilla Malmilla, Malminkartano-Kannelmäessä ja Mellunkylässä uusia toimintatapoja ja teknologioita, jotka tukevat ilmastotavoitteita ja rakentavat toimivaa kaupunkia.

Malmilla Parklyn toteuttama pop-up -tila vehreyttää kauan käyttämättömänä olleen Ylä-Malmin torin suihkulähteen. Keidas rakennettiin heinäkuun aikana.

Kaupunkimuotoilutoimisto RaivioBumannin kehittämän Parklyn tavoitteena on lisätä kaupunkivihreän määrää sekä mahdollistaa muuntuvien, modulaaristen ja yhteisöllisten tilojen luominen niin julkisiin tiloihin kuin pihoillekin.

– Parkly toimii alustana kaupunkilaisten kohtaamisille ja erilaisille pienimuotoisille tapahtumille. Tutkimme, miten kaupunkilaiset käyttävät tilaa, ja millaisia toiveita kaupunkitilojen kehittämiseen Malmilla liittyy. Vehreyttä toivotaan asukaskyselyjen perusteella lisää, ja sitä onkin luvassa pop-up tilan pölyttäjäystävällisten kasvien myötä. Kutsumme päiväkotiryhmän mukaan istuttamaan kasvit, ja niitä hoitaa kesän ajan muutama nuori Malmin alueelta, sanoi heinäkuisessa Helsingin kaupungin tiedotteessa Päivi Raivio Parklylta.

Malminkartanonaukiolla katutilaan on tuotu Innogreenin vehreät tilanjakajat.

Ylä-Malmin torin kaupunkikeidasta 17.8.2021

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.