Uusien tornitalojen kaavoitus Ruoholahteen etenee

Kuvituskuva

Toteutuessaan kaavamuutos tuo Itämerentorin ja Lepakonaukion ympäristöön kolme uutta tornitaloa.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti 6. helmikuuta asettaa nähtäville Itämerenkadun ja Lepakonaukion toimitilojen asemakaavan muutosehdotuksen.

Samalla lautakunnan kokouksessa tehtiin lisäys päätösehdotukseen.

– Tarkistettuun asemakaavaan selvitetään vielä julkisivujen viherseinien tai muiden mahdollisten istutuksien lisäämistä rakennuksiin.

Kaavamuutosehdotuksen nähtävillä olon, tarkistusten ja mahdollisten vähäisten muutoksien jälkeen kaavaehdotus etenee Helsingin kaupunginhallitukseen.

Mikäli kaavamuutos aikanaan hyväksytään ja saa lainvoiman, mahdollistaa se kolmen 13-29-kerroksisen toimitilarakennuksen toteuttamisen Ruoholahteen.

– Kaavaratkaisu on tehty, koska sen toteuttaminen uudistaa ja täydentää Ruoholahden toimitila-alueen työpaikka- ja palvelutarjontaa hyvien raidejoukkoliikenneyhteyksien varrella ja vahvistaa Ruoholahden metron aseman merkittävyyttä kaupunkikuvassa ja -rakenteessa, kerrotaan kaavamuutosehdotuksessa.

Toteutuessaan tornitalot toisivat Ruoholahden alueelle noin 3 300 työpaikkaa.

Exilion Real Estate I Ky:llä on kehittämisvaraus kaupungin kanssa koskien Ruoholahden Itämerentorin sekä Itämerensolan alikulkutunnelin ympäristöä. Kiinteistö Oy Helsingin Lepakolla on puolestaan kehittämisvaraus koskien Lepakonaukion kehittämistä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.